- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Crnogorski premijer optužio ministre i predsednika da ih finansiraju šverceri cigareta

© Sputnik / Boban NovovićSednica Odbora za bezbednost u Skupštini Crne Gore
Sednica Odbora za bezbednost u Skupštini Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2022
Pratite nas
U Crnoj Gori postoje tri klana koja švercuju cigarete, a jedan od njih je pokrovitelj partija u kojima su Raško Konjević, Ranko Krivokapić i Milo Đukanović, rekao je predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović.
Abazović je to rekao na sednici Odbora za bezbednost Skupštine Crne Gore. Crnogorski premijer predao je danas Skupštini Crne Gore inicijativu za razrešenje ministra odbrane Raška Konjevića i ministra spoljnih poslova Ranka Krivokapića, navodi RTCG.
„Možda su sva tri klana bile pokrovitelji, a sada je jedan dominantan. Od početka su svi napadi da bih ja bio optužen kako imam veze sa švercom cigareta. Pozivam nadležne da utvrde moju odgovornost, da pronađu jedan jedini evro od šverca, a da li su iskorišćeni ljudi iz moje okoline, to me zanima... Samo da ne zavaravamo tragove. Šverc cigareta i kokaina rade (Ranko) Ubović i Zoran Lazović“, kazao je Abazović
Crnogorski premijer je kazao da će obavestiti tužilaštvo o konkretnim šemama šverca cigareta na severu Crne Gore, za koje je rekao da se dešavaju 20 godina, kao i o paralelnim graničnim prelazima kroz koje se on sprovodi, prenosi RTCG.
„Na sceni je zavaravanje tragova, ako je bilo involviranosti kolega, oni moraju da odgovaraju. Ovo je sve bila jedna igra, dobro smišljena, kako bi se skinula odgovornost sa „Bemaks“ koalicije i prenela na jedan klan, u blizini Podgorice, a zaboravilo i na Mojkovački klan, koji se takođe bavi švercom cigareta...“, kazao je Abazović.
Premijer je poručio da nije rekao sve što zna, te „da požure oni što su pominjali da će 'pasti glave'“.
„Postoji u ovoj priči „Bemaks“ i druge dve - jedna firma koja počinje na „A“, i druga na „P“, a koje isto služe ovoj stvari, i lica koja ovo rade u kontinuitetu“, rekao je Abazović pred članovima Odbora za bezbednost i odbranu.
Sa druge strane, ministar Ranko Krivokapić optužio je premijera da „sprovodi taktiku posipanja perjem“.
„Krivci u politici u najvećem broju slučajeva ne kažu 'ja nisam kriv' nego da su krivi drugi. To je otprilike sve što smo danas čuli od premijera“, rekao je Krivokapić. Istakao je da da se oko kriminala prvo mora ispitivati premijer.
Ministar odbrane Raško Konjević optužio je Abazovića da se sastajao sa pojedinim zatvorenicima optuženim za organizovani kriminal, te da u svom okruženju ima ljude povezane sa kriminalnim klanovima.
Crnogorski premijer Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2022
REGION
Abazović: Pitanje vlade postavljeno nakon zaplijene cigareta u Luci Bar
Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2022
REGION
„Očekujem da se pokrene lavina“: Abazović Tužilaštvu otkrio sva imena vezana za šverc cigareta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala