- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Bugarska: Naivno je verovati da će nam NATO u zamenu za isporuku oružja Ukrajini dati naoružanje

CC0 / Pixabay / Sofija
Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2022
Pratite nas
Predsednik Bugarske Rumen Radev kritikovao je ideju o isporučivanju oružja Ukrajini, rekavši da bi isporuke oružja značile da će Bugarska ostati bez onoga što ima.
Radev je prokomentarisao kritiku na njegov račun povodom toga da navodno sprečava modernizaciju vojske i želi da sovjetsko naoružanje ostane u funkciji.
Prema rečima Radeva, neke partije koje se zalažu za vojnu pomoć Ukrajini, prošle godine su same sprečavale modernizaciju bugarske vojske i nisu obezbedile implementaciju novog naoružanja.

„Isporuke oružja Ukrajini dovešće do povećanja deficita u vojnim kapacitetima na duže vreme“, upozorio je on.

Radev je još naglasio da izjava da će Bugarska dostavljanjem oružja Ukrajini odmah dobiti poklon – natovsko oružje, izuzetno naivna ili ozbiljno nekompetentna.
To su složeni procesi za koje će biti potrebne godine, zaključio je Radev.
Ranije je ministar odbrane Bugarske Dimitar Stojanov izjavio da se ukrajinski ambasador Vitalij Moskalenko ponovo obratio Sofiji sa molbom da Kijevu isporuči teško naoružanje, a da je Sofija to ponovo odbila.
Ranije se Ukrajina nekoliko puta obratila Bugarskoj sa molbom da pošalje naoružanje. U prethodnom sazivu parlamenta je većina partija podržala pružanje vojne pomoći Ukrajini. Međutim Kornelija Ninova, koja je tada bila ministar ekonomije, više puta je odbijala da podrži takav predlog, pa čak i pretila da će njena stranka, Bugarska Socijalistička partija, izaći iz vladajuće koalicije. U maju je većina poslanika Narodne skupštine podržala odluku da samo vrše remont ukrajinske tehnike.
Požar - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2022
REGION
Bugarska: Požar u skladištu municije odakle je Ukrajini isporučivano oružje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala