- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Ruski i sirijski vojnici likvidirali pripadnike DAEŠ-a odgovorne za napad na autobus u Damasku

© Foto : Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaAvioni ruskog ratnog vazduhoplovstva tokom napada na teroriste u Siriji
Avioni ruskog ratnog vazduhoplovstva tokom napada na teroriste u Siriji - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2022
Pratite nas
Vojske Rusije i Sirije izveli su specijalnu operaciju likvidacije pripadnika DAEŠ-a (terorističke organizacije zabranjene u Rusiji) umešanih u dizanje u vazduh autobusa u provinciji Damask, saopštio je zamenik načelnika Ruskog centra za pomirenje zaraćenih strana general-major Oleg Jegorov.
„Ruska grupa je u saradnji sa jedinicama državne bezbednosti i Oružanih snaga Sirije u naselju Džasim u provinciji Dara na jugu Sirije izvela specijalnu operaciju likvidacije militanata DAEŠ-a, umešanih u izvršenje terorističkog napada 13. oktobra – dizanja u vazduh autobusa sa pripadnicima 4. tenkovske divizije Oružanih snaga Sirije u selu Sabura provincije Damask, usled čega je poginulo 19 osoba, a 22 osobe su ranjene“, rekao je Jegorov na brifingu.
On je naveo i da su u toku specijalne operacije jurišni odredi sirijskih Oružanih snaga, uz podršku armijske avijacije, ubili 20 militanata, među kojima i organizatora napada Abu Abdrahmana el Irakija (vođe „spavajućih“ ćelija koje deluju u južnim provincijama Sirije), Muhameda Samira Kadaha (bivšeg komandanta DAEŠ-a u provinciji Dara), Fejsala Jahimija el Hakija (komandanta bande DAEŠ-a u selu Džasim) i Ajuba Fadela el Džebravija (bivše komandanta DAEŠ-a u provinciji Raka).
Jegorov je rekao da je u cilju suprotstavljanja međunarodnim terorističkim organizacijama, ruska avijacija izvela vazdušne napade na kamp za obuku militanata severoistočno od naselja Katma i komandno mesto ilegalnih oružanih formacija zapadno od naselja Azaz. Uništeno je do sto militanata, komandno mesto, skladišta naoružanja, municije i materijalnih sredstava, štab kampa, kao i do 15 vozila sa teškim mitraljezima.
Takođe je dodao da se na teritoriji severozapadne Sirije pod kontrolom Turske u oblasti naselja Afrin i Azaz, u svetlu preraspodele sfera uticaja nastavljaju sukobi između militanata terorističke grupe Džabhat el Nusra (zabranjene u Rusiji) i radikalne ilegalne oružane formacije Džabhat el Šamija (zabranjene u Rusiji) i Fejlak el Šam (zabranjene u Rusiji).
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala