- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„El Klasiko“ za istoriju – milijardu ljudi videlo pobedu Reala nad Barselonom

© AP Photo / Manu FernandezReal Barselona
Real Barselona - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2022
Pratite nas
Fudbaleri Real Madrida pobedili su Barselonu 3:1 (2:0) u derbi susretu devetog kola Primere odigranom na stadionu „Santijago Bernabeu“. Kraljevski klub zadržao je prvo mesto na tabeli sa tri boda prednosti u odnosu na Katalonce, a pomenuti susret ušao je u istoriju fudbala, čiji je direktan prenos pratilo milijardu ljudi!
Real koji s klupe vodi prekaljeni Italijan Karlo Ančeloti ostao je tako jedini neporaženi tim u španskom prvenstvu.
Dva najveća španska kluba ušla su izjednačena u „El klasiko“, oba tima po 22 bodova. Nije se dugo čekalo na prvi pogodak, pošto je mrežu Ter Štegena u 12. minutu pogodio Karim Benzema, koji je glavni favorit za osvajanje "Zlatne lopte".
Već u 35. minutu Madriđani su pokazali ko je kralj, nakon što je Federiko Valverde rezantnim udarcem sa distance matirao nemačkog golmana.
Pokušavala je Barselona, ali najveća pojačanja Robert Levandovski i Brazilac Rafinja nisu bila na visini zadatka u pojedinim izglednim situacijama, a rezervni golman Reala Antoan Lunjin izlazio je kao pobednik iz tih duela.
Menadžer Katalonaca legendarni Ćavi Ernandez pokušao je s trostrukom izmenom u 60. minutu da promeni dešavanja na terenu. Izveo je Rafinju, Baldea i Busketsa, dok je u igru poslao Ferana Toresa, Đordija Albu i Gavija.
Upravo je Tores, koji je prošle sezone stigao iz Mančester sitija uspeo da prepolovi rezultat pogotkom u 83. minutu na asistenciju Levandovskog. Ipak, tu nije bio kraj, jer je Brazilac Rodrigo hladnokrvno realizovao jedanaesterac u zaustavnom vremenu, za konačnih 3:1.
Real je tako stigao do bitnog trijumfa, ukupno osmog od početka Primere, čime je zaseo na vrh tabele sa 25 bodova, dok je Barselona ostala tri koraka iza.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2022
SPORT
Irkinje slavile plasman na Mundijal uz terorističke pesme
Rišarlison - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2022
SPORT
Strašne vesti za Brazil: Na Srbiju moraju bez glavnog napadača!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala