- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan slomio „studente“ u poslednjoj četvrtini

© Foto: KK Partizan/Dragana StjepanovićJam Madar, Partizan - Studentski centar
Jam Madar, Partizan - Studentski centar - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2022
Pratite nas
Košarkaši Partizana savladali su ekipu Studentskog centra u trećem kolu ABA lige sa 91:82 (23:17, 21:26, 20:21, 27:18) i zadržali stoprocentan učinak na startu regionalnog takmičenja.
Nisu crno-beli lako stigli do očekivanog trijumfa na ovom meču.
Valjda još pod utiskom onog evroligaškog poraza od Baskonije u produžetku, delovali su na momente odustno što su Podgoričani znali da koriste i do početka poslednje deonice, kada je meč prelomljen zadaju dosta problema ekipi Željka Obradovića.
Posle solidnih 23:17 u prvoj četvrtini videli smo prvo opuštanje crno-belih koji su kao i u Baskiji dozvoljavali rivalu da postiže lake poene i deluje možno. Rezultat svega bio je faktički egal rezultat na poluvremenu - 44:43.
Podgoričani su nastavili da zadaju glavobolju crno-belima i u trećoj četvrtini kada su u jednom trenutku imali i četri poena razlike (62:58), ali je do odlaska na treću pauzu Partizan vratio meč u egal - 64:64.
Tek u poslednjoj deonici Partizan je odigrao kako se od njega očekuje. Pojačao je odbranu i serijom od 8:0 otišao na 80:68 sredinom četvrte četvrtine. Ta razlika bila je dovoljna za novi trijumf, treći u regionalanom takmičenju.
Najefikasniji u redovima pobednika bili su Lesor sa 19, zatim Ledej sa 15 i Egzum sa 13 poena. Papapetru je ubacio 12, a Tristan Vukčević 11 koševa.
Kod Podgoričana, Loren Džekson je ubacio 19 poena, a Drežnjak 16.
Crno-bele tokom naredne nedelje očekuje dupli program u Evroligi i dueli sa Olimpijom iz Milana (utorak) i Virtusom (četvrtak).
Standings provided by Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala