Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Libija pozvala Srbiju da ponovo otvori ambasadu u Tripoliju

© Tanjug / RADE PRELICMinistar spoljnih poslova Nikola Selaković sa libijskom koleginicom Nedžlom Mohamed el-Manguš
Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sa libijskom koleginicom Nedžlom Mohamed el-Manguš - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2022
Pratite nas
Ministarka spoljnih poslova i međunarodne saradnje Libije Nedžla Mohamed el-Manguš pozvala je danas, tokom posete Beogradu, Srbiju da ponovo otvori ambasadu u Tripoliju.
„Libija se oporavlja, ide putem ponovnog uspostavljanja stabilnosti, mira i na tom putu dočekuje sa dobrodošlicom svaku podršku svojih prijatelja“, izjavila je šef libijske diplomatije na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem.
Ministarka Manguš je kazala da posetu Beogradu smatra istorijskom i da prisustvo u glavnom gradu Srbije predstavlja znak odlučnosti da okrenu novu stranu u odnosima dve zemlje.
Izrazila je zahvalnost vladi Srbije na podršci Vladi nacionalnog jedinstva Libije u njenom radu na uspostavljanju stabilnosti u Libiji.

Saradnja u oblastima na obostranu korist

Selaković je poručio da je Srbija voljna da razvija saradnju sa Libijom u oblastima koje su na obostranu korist.
„Uveren sam da će ova poseta našoj saradnji dati novi impuls i jednu novu svežinu i kvalitet naročito kada je u pitanju razvoj naše prijateljske i partnerske saradnje u svim oblastima od obostranog značaja“, rekao je Selaković.
Kako je naveo, današnji susret sa libijskom ministarkom bio je veoma prijateljski, otvoren i konstruktivan, kao i da je na njemu potvrđena obostrana spremnost za intenziviranje prijateljskih odnosa Srbije i Libije na temelju višedecenijskog prijateljstva i partnerstva.

„Srbija je spremna i voljna da razvija saradnju na obostranu korist sa Libijom u oblastima kao što su poljoprivreda, zdravstvo, energetika, obrazovanje, odbrana, ali i sve one oblasti u kojoj je saradnja na obostranu korist“.

Srbija poštuje suverenitet, nezavisnost, teritorijalni integritet, kao i nacionalno jedinstvo Libije, rekao je Selaković i dodao da je tokom sastanka zamolio za više razumevanja kada je reč o poziciji Srbije po pitanju Kosova i Metohije.
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala