- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Gasprom“: Turskim habom preusmeriti gas izgubljen terorističkim napadima na „Severne tokove“

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaGasprom
Gasprom - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2022
Pratite nas
Direktor „Gasproma“ Aleksej Miler izjavio je da postoji mogućnost da se kroz turski gasni hab preusmere sve količine gasa koje su izgubljene zbog terorističkih napada na „Severne tokove“.

„Reč je o svim tim izgubljenim količinama zbog međunarodnog terorističkog napada na ‘Severne tokove’, tako da to mogu biti značajne količine“, rekao je Miler na temu perspektive turskog gasnog haba televiziji „Rosija 1“.

Na pitanje, da li je moguće da se budućim habom transportuju sve količine sa severa, on je odgovorio da ništa nije nemoguće.
Miler je podsetio da „Gasprom“ ima iskustvo u pripremi realizacije projekta „Južni tok“ koji je kasnije pretvoren u „Turski tok“. „Južni tok“ je prvobitno bio planiran za kapacitet od 63 milijarde kubnih metara gasa.
„Ako govorite o tehničkoj dokumentaciji koja je potrebna za razvoj trase, onda imajte u vidu da je za ‘Južni tok’ svojevremeno sve već urađeno“, naveo je direktor „Gasproma“.
Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio da bi Rusija mogla da premesti tranzit gasa sa „Severnih tokova“ u region Crnog mora i Turske. On je tu ideju razmotrio i sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom i dati su nalozi da se detaljno i po hitnom postupku razmotri ovo pitanje.
Gasna kompresorska stanica Minska - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2022
RUSIJA
Direktor „Gasproma“: Ograničenje cena gasa dovešće do obustave isporuka tog energenta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala