- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Otkazala je medeni mesec, pokorila svet sa Srbijom i za Sputnjik poručila: Vredelo je!

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandra Jegdić
Aleksandra Jegdić - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2022
Pratite nas
Aleksandra Jegdić, libero srpske odbojkaške reprezentacije, dočekala je poziv za nacionalni tim tek u 28. godini, i uspela je na debitantskom velikom takmičenju da pokori planetu. U razgovoru za Sputnjik, sa zlatom oko vrata i širokim osmehom, jasno i glasno je poručila – vredelo je!
Svaka od devojaka ima svoju priču, ali je njega posebna. Drugačija, originalna, nesvakidašnja...
Naime, Aleksandra je u junu otkazala medeni mesec kako bi se odazvala pozivu selektora Danijela Santarelija i stavila Srbiji na raspolaganje, a poziv koji se ne odbija usledio je kada je stigla na sopstveno devojačko veče.
„Eh, kad se samo setim toga. Ma, neverovatno“, priča Aleksandra dok ponosno u rukama drži zlatnu medalju osvojenu na Svetskom prvenstvu.
Složićete se, nesvakidašnja priča... Koji mesec kasnije, ispostavilo se da je vredelo i da se višestruko isplatilo. Značilo joj je i te kako što je suprug imao razumevanja. U razgovoru za Sputnjik Jegdićeva je iznela utiske po povratku sa Svetskog prvenstva u Holandiji i Poljskoj, gde su srpske gracije s maksimalnih 12 od 12 pokorile svet, a u finalu je pregažen Brazil rezultatom 3:0.
„Sigurno da je vredelo. Sigurno da se utisci još nisu slegli. Pogotovo meni kojoj je ovo prvo veliko takmičenje. Prvo Svetsko prvenstvo, prvo zlato. Sve je prvo i samim tim i zvuči veliko. Iskreno, jedva čekam da prođe nekoliko dana, da shvatim šta smo uradile. Ali, svakako da je velika čast.Ponosna sam na sve devojke i presrećna što sam deo ove ekipe“, rekla je Aleksandra na dočeku koji je odbojkašicama upriličen u jednom hotelu na Banjici.
Za jedan kratak vremenski period izdešavalo joj se mnogo lepih stvari. Venčanje, rođendan (9. oktobar) i kao vrhunac svega – odbranjena svetska kruna.
© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandra Jegdić
Aleksandra Jegdić - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2022
Aleksandra Jegdić
„Da, pa sigurno da ću dugo pamtiti ovu godinu. Desilo se toliko lepih trenutaka, ne mogu ni da ih nabrojim sve. Toliko ih je. Uvek je san taj poziv reprezentacije, ja sam ga nekako dosanjala. Možda ne u nekim ranim godinama, i ne kada su svi očekivali, ali... Desilo se, verovatno je sada još lepše što se tako neočekivano desilo. Presrećna sam stvarno“, kroz osmeh priča Aleksandra, a prekidaju je trubači koji su „uleteli“ i podigli atmosferu svirajući „Đurđevdan“.
Za kraj nismo mogli da je ne pitamo kako će se odužiti suprugu kojeg je pustila da ide sam na medeni mesec. Da li će ga sada odvesti, posle fantastičnog uspeha i zlatne medalje na SP?
„On je bio na odmoru, a na medeni mesec ćemo zajedno sledeće godine“, zaključila je razgovor za Sputnjik Aleksandra Jegdić, obvojkašica nemačkog Potsdama.
Jovana Stevanović - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2022
SPORT
Srpska heroina za Sputnjik: Nijedan poen nismo prepustile, nikada se nismo uplašile!
Srpske odbojkašice - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2022
SPORT
Kraljice, dobro došle kući! Srpkinje stigle u Beograd /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala