- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Niko nikad kao Srbija – 12 od 12!

© Foto : FIVBSrpske odbojkašice
Srpske odbojkašice - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2022
Pratite nas
Odbojkašice Srbije „prošetale“ su se do svetske krune, a na tom neverovatnom putovanju imale su 12 utakmica i svih 12 su pobedile! Impresivno, fascinantno, jer su izabranice selektora Davida Santarelija uspele nešto što niko nikada nije.
Srbija je na dominantan način odbranila svetsku krunu osvojenu pre četiri godine, a suv statistički podatak koji na najbolji način potvrđuje dominaciju Srbije na SP je 12 od 12!
Prvo su Tijana Bošković i drugarice delile lekcije u grupi, gde su bile maksimalne, a onda su u novoformiranoj grupi sa Amerikankama, Turskoj, Tajlandom, ponovo ko od šale uspele da budu maksimalne.
U polufinalu su očitale lekciju Amerikankama, da bi u finalu u tri seta, za manje od 90 minuta pao veliki Brazil.
Ništa nisu prepustile slučaju odbojkašice Srbije, koje su silno motivisane od prvog minuta istrčale na teren i razbile rivala.
Čak tri srpske odbojkašice zauzele su mesto u idealnom timu. Tijana Bošković je najbolji korektor i MVP turnira, najbolji libero SP je Teodora Pušić kojoj je nagradu uručio legendarni Vladimir Vanja Grbić, dok je najbolji dizač na završnom turniru bila Bojana Drča. Njoj je trofej uručio čuveni Brazilac Žiba.
„Toliko sam ponosna i srećna na sve što godinama radimo. Još jedna svetska titula, druga zaredom. Ove devojke od prve do poslednje su heroine. Takvi profesionalci, puno je rada iza nas. Ponosna sam! Sve je ovo zasluženo, verujte mi. zato što imamo nešto posebno. Velike zasluge idu i stručnom štabu, ali devojke se bore na terenu. Imamo ono nešto da budemo šampioni, trudićemo se da uživamo u uspehu i da još dugo osvajamo zajedno trofeje“, rekla je Tijana Bošković koja je vodila Srbiju do zlata, a na turniru je osvojila impresivnih 240 poena.
Doček srpskih odbojkašica zakazan je za nedelju uveče, od 20 časova ispred Skupštine grada Beograda.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala