- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Nadal se uvek žalio“ – oštar odgovor na Rafine dileme

© AP Photo / Adam HungerRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2022
Pratite nas
Rafael Nadal, jedan od najboljih tenisera svih vremena, ima dilemu o tome da li će nastupiti na Završnom masters turniru u Torinu, a na to je reagovao direktor ATP Andrea Gaudenci.
Nadal je prvi obezbedio učešće, pre svega zahvaljujući osvajanju Australijan opena i Rolan Garosa, ali njegov nastup u Torinu još nije siguran zbog hroničnih problema sa povredama, ali i činjenice da je postao otac.
Ipak, Gaudenci vidi i druge razloge za dileme španskog tenisera koji nikada nije osvojio Završni turnir – 2010. i 2013. je poražen u finalima od najvećih rivala, Rodžera Federera i Novaka Đokovića.
„Nadam se da će doći. Po mom mišljenju hoće, zato što ATP finale nikada nije osvojio. Osvojio je sve ostalo, ali još uvek mu fali Završni masters“, rekao je Gaudenci.
On je potom otkrio i kako se Nadal ponašao prethodnih godina.
„Uvek se žalio da se igra na tvrdoj podlozi, a ne na šljaci. Ima pravo, ali to je neizbežno s obzirom na raspored. U svakom slučaju, znam da je to turnir koji bi želeo da osvoji po svaku cenu, jer mu je to jedina važna titula koja mu nedostaje“, rekao je Gaudenci.
Završni masters turnir će se igrati od 13. do 20. novembra u Torinu.
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2022
SPORT
Francuz otpisao Novaka: Nema mnogo šansi protiv Nadala
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala