- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bogdanović: Mitrović – naše dete, a atipičan za Srbina, Milojević – teško do autoriteta /video/

© Sputnik / Sputnjik SrbijaRade Bogdanović
Rade Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2022
Pratite nas
Rade Bogdanović, nekadašnji fudbaler, govorio je u emisiji Miljanov korner o situaciji u Crvenoj zvezdi, prelaznom roku, ali i mladim igračima i treneru Milošu Milojeviću.
Zvezda je u četvrtak još jednom podbacila i poražena je od Ferencvaroša u Ligi Evrope, na gostujućem terenu, iako je prethodno u svom domu slavila sa 4:1.
„Zvezda igra dobro kod kuće, pred Delijama je nemoguće odigrati loše. Želja, htenje, borbenost, sve je bilo na visokom nivou u prvoj utakmici, ali se na strani može osetiti ko oseća pritisak i kako se kaže – na muci se poznaju junaci. Bilo ih je dosta izgubljenih u Mađarskoj“, rekao je Bogdanović.
Jedan od retkih koji nije odao takav utisak je mladi Stefan Mitrović, strelac gola.
„Prvo, naše dete, mladost i život su pred njim. Drugo, izuzetno kvalitetan, naše dete, a atipičan za Srbina jer je mnogo brz. Ne znam posle Nemanje Radonjića i Mijata Gaćinovića da li je poslednjih godina u našim omladinskim školama ponikao neki takav igrač“.
Ali, bilo je potrebno vreme da mladi fudbaler dobije šansu...
„Čovek sad razmišlja... U junu, julu je on bio u kadru Zvezdi, a onda dovedeš nekog Bukarija, platiš i pretplatiš momka u 24. godini koji dolazi u Srbiju iz Evrope. Meni tu nešto smrdi, iskreno... On ima brzinu, ali je olako došao... Za onog Kulibalija sa 31 godinom i mogu da shvatim, došao je da drmne neke pare... Sa druge strane, imaš Mitrovića koji je tvoje dete i nisam siguran koliko bi on igrao da ga Piksi nije zvao u reprezentaciju. Ali, kada vidiš da hoće i može, pa guraj! Bio je svetla tačka Zvezde i ne samo zbog gola, imao je volejčinu, vraćao se... On je dete od 21 godine i dao je primer starijima. Dobro je za Zvezdu što je igrao i mali Jovan Mijatović. Ima nisko težište kao Luka Jović, nekoliko puta je lepo primio loptu, odigrao... I on je dete, to je dobro za Zvezdu što je u ovako važnoj utakmici ubacila svoju decu“.
Kada se je kod dece...
„Daj Bože da ih ima što više, da se ne oslanjamo... Ja preterano ne mirišem strance koji dolaze ovde, iako sam bio stranac, ali ovu vrstu koju dovode, nekako mi ne paše, ne vodi u perspektivi ka boljitku“.
Jedno od nezaobilaznih pitanja je pozicija špica u Zvezdi, naročito posle odlazaka Pavkova i Ohija, a dovođenja Kulibalija.
„Nema mi to logiku, možda oni interno znaju o čemu se radi, teško je nagađati, ali je činjenica da nema logiku. Ja sam tog Kulibalija video na nekoliko utakmica, jedno ozbiljno drvo javorovo i ne može on Zvezdi pomoći. Zar nije bolje da dete od 17 godina pustiš i da guraš? Nema rezona u kupovini, a činjenica je i da je fudbalska Evropa u deficitu kada su devetke u pitanju. Nemam veliko mišljenje o novim stručnjacima koji ne žele napadače, imam osećaj da je 80 odsto njih kopija Pepa Gvardiole“.
Što se tiče trenera Zvezde Miloša Milojevića...
„Njemu će biti jako teško, to je momak koji nema fudbalsku biografiju kao fudbaler, kao trener je počeo u Zvezdi, otišao u Švedsku, da li je imao uspeha ili ne, nije bitno, ali sada dolaziš u Zvezdu... Srbija je nezgodna, Zvezda je nezgodna, on je pod lupom, velika su očekivanja i realno teško je da napravi autoritet jer ima ozbiljne autoritete pored sebe u rukovodstvu. Neće mu biti lako da se izbori za samostalnost pri odlučivanju“, istakao je Bogdanović.
Zvezda je sebe videla u Ligi šampiona, ali je to ostao samo san i ove godine.
„Mislim da su ušli malo prepotentno u takmičenje, u junu, julu, a cela javnost je loše procenila Makabi i tu je već došlo do razočaranja, ozbiljne su paruštine u pitanju, egzistencija kluba, očekivanja navijača... Ispali su zasluženo, kada vodiš dva puta, kada kreneš u boj bez defanzivnog veznost... Posle toga, Liga Evrope je takmičenje nižeg ranga, nije toliko atraktivno, pa smena trenera pa dolazak novog traži vreme... Vraćanje iz kanala je jako teško, a Zvezda je ispustila istorijsku šansu da se digne za dva, tri stepenika“, navodi Bogdanović.
Što se tiče tima, renoviranje je svakako neophodno, ali...
„Pa već su krenuli, Kangu sa 32 godine su potpisali na još tri sezone... Remont je svakako potreban, tu su Katai, Ivanić, Sanogo je u godinama, ali se bojim da u momentu kada renoviranje bude bilo neophodno, neće biti para za to, da će biti prazna kasa i to je jedna zebnja“, istakao je Bogdanović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala