- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Milena Rašić za Sputnjik: „Očekujem eksploziju u finalu i doček na balkonu“

© Sputnik / Lola ĐorđevićMilena Rašić
Milena Rašić - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2022
Pratite nas
Odbojkašice Srbije od 20 časova igraju finale Svetskog prvenstva u odbojci, a protivnik će im biti Brazil. Pre četiri godine na poziciji srednjeg blokera gledali smo Milenu Rašić, a sada čuvena odbojkašica za Sputnjik komentariše novi veliki uspeh ženske odbojke.
Čuveni srednji bloker naše reprezentacije kaže da je pratila dešavanja u Holandiji i Poljskoj, te da se nada pobedi u finalu i dočeku na „balkonu“.

„Pratila sam, normalno, hvala Bogu. Generalno je dosta ljudi sumnjalo u ekipu jer je došlo do smene generacija, ali temelj je ostao isti: tu je Tića Bošković, tu je Buša, Brankica, Bojana Živković (Drča). Devojke igraju dugo zajedno i nije im bio problem da se uigraju. Vidi se i po tome što forma raste iz utakmice u utakmicu. Verujem da će u finalu doći do eksplozije“, konstatuje Rašićeva optimistično na startu razgovora za Sputnjik.

Prešle su naše odbojkašice put preko sedam brda, mora i planina da bi stigle do finala. Turnir traje već skoro mesec dana, ali ishod je onaj koji smo očekivali.
„Jako čudan sistem, jako se odužilo, znam iz Japana 2018. kada se odigralo dosta nepotrebnih utakmica, a opet muško prvenstvo se igra u normalnom sistemu. Iskreno mi nije jasno zašto je nešto menjano. Ipak su uspele da ostvare sve pobede, pobedile su dva puta istog protivnika što je teško. Sa Brazilom ćemo igrati prvi put na prvenstvu“, kaže Milena.
Pa prelazi na analizu protivnika.
© AP Photo / Koji SasaharaOdbojkašica Srbije Milena Rašić u meču polufinala protiv Holandije na Svetskom prvenstvu u Japanu.
Odbojkašica Srbije Milena Rašić u meču polufinala protiv Holandije na Svetskom prvenstvu u Japanu. - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2022
Odbojkašica Srbije Milena Rašić u meču polufinala protiv Holandije na Svetskom prvenstvu u Japanu.
Da li je bolje što je Brazil u finalu ili bi bilo bolje da je Italija?

„Iskreno, nemam pojma. Gledala sam meč Italija - Brazil, mnogo se kvalitetnih odbrana odigralo, odlična utakmica. Maestralna. U finalu očekujem sjajnu odbojku, biće dosta borbe i sitnice će rešavati meč. Glavni lider im je Gabi, jedan od primača. Ona nosi igru Brazila. Opet, ima i dosta mlađih igrača koje prvi put vidim, mada su pokazale da mogu dobro da odigraju. Možda taj manjak njihovog iskustva može da pretegne na našu stranu. Pored Gabi, imaju sjajna dva srednjaka, obe se zovu Karol, s tim što jedna ima 41 godinu. Njoj iskustva ne manjka. Videli smo to protiv Italije i Paole Egonu“, kaže Milena.

Srbija poseduje svoje adute. Pre svega Tijanu Bošković za koju je teško pronaći prave reči hvale.
„Tića je... Navikli smo na nju. Daje sve od sebe, ima po 20 poena po utakmici. Došlo je do promena u ekipi, čak i bez Tiće uzele su medalju u Ligi nacija. Imamo kvalitet. Za srednjake nisam nikada brinula, uvek smo imali dobre srednjake. Motiva im neće nedostajati“, konstatuje Milena.
Iako je ovog leta bilo neuspeha u reprezentativnom sportu, odbojka nas nije razočarala.

„Veruješ da sam bila srećna kada smo ušli u četvrtfinale. Vidi se da im je prijala promena sa dolaskom Santarelija, svi znamo i kakav je Terzić bio stručnjak. Čudno je što su treninzi na engleskom jeziku, ali prija im pozitivna energija, proslavlja i poene na kolenima, to svakako znači. Medalja u Ligi nacija, pa na Svetskom prvenstvu...Očigledno Santareli radi dobar posao“, konstatovala je Rašićeva.

Za kraj je Milena poželela drugaricama sreću u meču protiv Brazila i istakla da se nada dočeku na čuvenom „balkonu“.
Živela je Milena šest godina u Aranđelovcu, posle u Pančevu, „svojataju“ je i jedni i drugi, ali ona i pored ljubavi prema ova dva grada ističe da je pre svega „Kosovka devojka“ i da je to jedino ispravno reći.
Kosovka devojka koja se inače u nekim pojednim inostranim tekstovima i rangiranjima svrstava među najbolje odbojkašice svih vremena.
Odbojkašice Brazila - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2022
SPORT
Brazilke čekaju Srbiju!
Danijele Santareli - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2022
SPORT
„Očekujem dug, dug meč“ – selektor Srbije najavljuje spektakl u finalu
Odbojkašice Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2022
SPORT
Srpkinje u neverici: „Nismo svesne šta smo uradile“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala