- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bugarski političar: Brzina „debilizacije“ naše politike je poražavajuća

© Flickr / Klearchos KapoutsisZastava Bugarske
Zastava Bugarske  - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2022
Pratite nas
Lider bugarske parlamentarne partije „Preporod“ Kostadin Kostadinov izjavio je da ne razume predlog stranke Građani za evropski razvoj Bugarske (GERB) da ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski nastupi putem video linka na prvom zasedanju novog saziva bugarske skupštine.
Kako je rekao, politička dešavanja u Bugarskoj pretvorila su se u „potpuni cirkus“ i sramna su kako za skupštinu, tako i za glasače.
Kostadinov je takođe rekao i da je biračima sada glavno pitanje kada će skupština prestati da se bavi problemima Ukrajine i početi da se bavi domaćim pitanjima.

„Mi o tome govorimo od samog početka, čim smo uvideli kojom brzinom se odvija proces debilizacije i infantilizacije naše politike. Ne znam šta da očekujem u budućnosti. Možda da okačimo ukrajinske zastave po celoj skupštini? Možda da svi grupno otpevamo ukrajinsku himnu?“, zapitao se Kostadinov.

Istovremeno, bugarski političar je rekao i da bi, u slučaju da se to dogodi, stranka „Preporod“ pozvala ruskog i beloruskog ambasadora da se takođe obrate beloruskim parlamentarcima.
„Svaka parlamentarna grupa ima pravo da pozove pet gostiju. Mi smo i ranije pozivali goste, a nameravamo i u budućnosti. Razmišljali smo da pozovemo ruskog i beloruskog ambasadora. Ta odluka je zavisila od provokacija naše tri partije – GERB, Demokratska Bugarska“ i Nastavićemo promene“, zaključio je on.
Podsetimo, nešto ranije je većinom glasova bugarskih parlamentaraca odlučeno da na prvu sednicu skupštine ne bude pozvana ruska ambasadorka Eleonora Mitrofanova, kao i privremeni izaslanik Belorusije Nikida Lešukov, ali isto tako je odlučeno i da se ukrajinski lider takođe ne obrati.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala