Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„U toku je preduzimanje strateških koraka“: Bujanovac i Preševo da budu deo agende SAD

© Sputnik / Dejan SimićOpština Bujanovac
Opština Bujanovac  - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2022
Pratite nas
Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) u Srbiji Ragmi Mustafa izjavio je danas da je mogućnost da Preševo, Bujanovac i Medveđa budu deo agende SAD izuzetno važna u regionalnim razvoju događaja na Zapadnom Balkanu, prenosi portal Bujanovačke.
Mustafa, koji je deo delegacije albanskih političkih lidera iz Bujanovca i Preševa u poseti Sjedinjenim Američkim Državama, tvrdi i da je u toku “preduzimanje strateških koraka”, prenosi portal.
Mustafa navodi da zajedničku posvećenost u zagovaranju položaja Albanaca u Bujanovcu, Medveđi i Preševu sa Albansko-američkom građanskom ligom podržava tzv. kosovska vlada i premijer u Prištini Aljbin Kurti.
Albansko-američka građanska liga je organizacija koja se, kako pišu Bujanovačke, bavi "lobiranjem za albanska pitanja“ u Americi.
Kurti je rekao juče da Priština finansira putovanje albanskih političara sa 35.000 evra, namenjenih za lobiranje.
Politički lideri Albanaca iz Bujanovca i Preševa sastaće se u Vašingtonu sa specijalnim predstavnikom SAD za Zapadni Balkan Gabrielom Eskobarom i još nekim zvaničnicima, prenosi portal JUGpres.
Delegaciju koja će se sastati sa Eskobarom, prema izvorima portala, čine narodni poslanik i predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaip Kamberi, predsednik opštine Bujanovac i Demokratske partije (DP) Nagip Arifi, predsednik NSA Ragmi Mustafa i lider preševske Demokratske partije Albanaca (DPA) Ragmi Mustafa.
Izvori na koje se JUGpres poziva navode da je ovo putovanje "iznenadno" i da će tema razgovora navodno biti dijalog Beograda i Prištine i kontekst opština Bujanovac, Preševo i Medveđa u tom dijalogu.
Poslanik Šaip Kamberi nije odgovorio na pitanje JUGpresa koji je povod za ovaj put i sa kim će sve delegacija Albanaca imati sastanke.
Politički lideri Albanaca u Bujanovcu i Preševu otputovali su danas u SAD gde će se sastati sa predstavnicima američkog Kongresa, Senata i Stejt departmenta, potvrdio je za portal Bujanovacke šef kabineta predsednika opštine Bujanovac Sali Salihi.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala