Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Šta umišlja Kurti kad „drži lekcije“ patrijarhu Porfiriju o Rusiji i Kremlju – dan pred ustoličenje

© AP Photo / Visar KryeziuLider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti
Lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2022
Pratite nas
Mora da je nešto ozbiljno umislio takozvani premijer lažnog Kosova kad se drznuo da pokuša da "drži lekcije" srpskom patrijarhu Porfiriju, dan pred njegovo ustoličenje u Pećkoj patrijaršiji na Kosovu i Metohiji.
Kurti je, u redovnom dnevnom naletu udvorištva prema zapadnim gospodarima, izgleda zaboravio kome i kako uopšte i sme da se obraća. Premijer nepostojeće države je, naime, poručio „da bi bilo bolje da se srpski patrijarh distancira od Kremlja i osudi rusku invaziju na Ukrajinu“.
Govoreći na konferenciji za medije o zabrani ulaska na Kosovo direktoru Kancelarije za KiM Petru Petkoviću, Kurti je rekao da je srpski patrijarh "dobio dozvolu" da dođe na Kosovo radi ustoličenja, te da se i treba fokusirati na njega.
„Mnogo je značajnije to što je došao patrijarh na Kosovo. Ne verujem da to može biti od suštinskog značaja ‘ko je ušao, ko je izašao, kada i gde'“, ocenio je Kurti koji je za sebe upravo prisvojio pravo da određuje ko, kada i gde sme da ide.
Srpskom partijarhu potom je poručio:
„On može otići do Patrijaršije, ali bilo bi dobro da se kao poglavar Srpske pravoslavne crkve distancira od Kremlja i osudi invaziju Rusije na Ukrajinu i na taj način doprinese miru i bezbednosti“.
Dakle, Kurti, sa pozicije predsednika Vlade nepostojeće zemlje, ne samo što odlučuje o slobodi kretanja, već misli da može da utiče i na stavove i uverenja, ne samo srpskih političkih zvaničnika već i najvišeg velikodostojnika Srpske pravoslavne crkve.
I to smo čudo čuli i videli...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala