- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan s pojačanim bedemom brani kuću od Nemaca – Zvezda ima stari recept za Mađare

© Sputnik / Lola ĐorđevićDetalj sa 168. večitog derbija
Detalj sa 168. večitog derbija  - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2022
Pratite nas
Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde ponovo će biti na evropskim iskušenjima. Prvi će na teren crno-beli koji od 18.45 časova dočekuju Keln u Humskoj, dok će crveno-beli od 21 sat gostovati u Budimpešti protiv Ferencvaroša.
Partizan je u strašnom naletu, a pobeda u Kelnu od 1:0 pre sedam dana podigla je samopozdanje crno-belima i nadu da mogu do prvog mesta u grupi.
Zato je potrebno da zadaju novi udarac Jarčevima koji će u Beogradu igrati sa najjačim timom za razliku od prošle nedelje kada su potcenili crno-bele na svom terenu.
Gordan Petrić odlučio je da promeni pobedničku kombinaciju iz Kelna, pa će Andrija Pavlović meč započeti na klupi za rezerve. To će usloviti pojačan vezni red sa Belićem i Traoreom, kao i Natha u ofanzivnoj ulozi, tik iza Rikarda Gomeša.
© Foto: Skrinšot/choosen11Partizan, sastav za Keln
Partizan, sastav za Keln - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2022
Trener crno-belih kaže da je glavni zadatak njegovog tima da vrline Kelna svede na minimum.
„Keln igra direktan fudbal, bili su i tamo ofanzivni, imali smo i tamo problema. U revanšu nam je zadatak da njihove vrline smanjimo na minimum. Moj posao je da pripremim igrače koji moraju da daju pun gas, pa ćemo videti šta će biti. Imamo šansu da budemo bliži proleću pobedom ili remijem, ali ne opterećujem igrače da je nešto pod moranje. Biće pun gas, pa ko može, može.“
Trener crno-belih Gordan Petrić - Sputnik Srbija
Gordan Petrić
trener Partizana
Pravdu na ovom meču deliće izraelska trojka na čelu sa Roe Rejnšrajberom, a navijači Partizana su najavili da će tokom utakmice sa Kelnom prikupljati sredstva za pomoć OFK Beogradu, srpskoligašu koji prolazi kroz finansijsku agoniju.
Standings provided by Sofascore

Milunović kolateralna šteta

Crvena zvezda je pre sedam dana zadala udarac Ferencvarošu na Marakani (4:1), a ukoliko uspe da ponovi slično i u Budimpešti od 21 čas, definitivno bi se vratila u trku za prve dve pozicije u grupi i proleće u Ligi Evrope.
Zato će trener Miloš Milojević u ovaj meč ući sa proverenim snagama, a kolateralna šteta će biti Nemanja Milunović, koji će morati da ostane na klupi. Jasno je i zašto, Eraković startuje kao „štoper za izlog“, a razigrani Gobeljić kraj desne aut-linije.
U navali se očekuje povratak Bukarija po desnoj strani koji bi trebalo da bude adut zbog brzine, dok će Gelor Kanga opet dejstvovati sa pozicije zadnjeg veznog.
© Foto: Skrinšot/choosen11Zvezda, tim za Ferencvaroš
Zvezda, tim za Ferencvaroš - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2022
Miloš Milojević ponavlja da nije u skladu sa renomeom Zvezde da se ide na bilo šta drugo sem na pobedu.
„Ne mogu pre utakmice da se zadovoljim nerešenim rezultatom, jer to nije u mom karakteru i nije u skladu sa klubom i igračima. Svaku utakmicu želimo da pobedimo, a nekad se meč odigra tako da je i bod dobar, ali pre susreta da idemo na bod - ne. Nije to zato što ne poštujemo Ferencvaroš i jer smo ih dobili 4:1, naprotiv, respektujemo ih i spremamo se ozbiljno, svesni da će biti drugačija utakmica.“
Trener Crvene zvezde Miloš Milojević  - Sputnik Srbija
Miloš Milojević
trener Crvene zvezde
Pravdu na ovom meču deliće sudijska trojka iz Poljske predvođena arbitrom Danijelom Stefanskim.
Standings provided by Sofascore
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2022
SPORT
Putin ponudio Kataru pomoć u organizovanju Svetskog prvenstva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala