- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Zapad koristio diplomatski teror za usvajanje antiruske rezolucije

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2022
Pratite nas
Zapad je koristio metode diplomatskog terora protiv zemalja u razvoju da bi na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija bila usvojena antiruska rezolucija o referendumima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.
„Zapad je besramno upotrebio metode diplomatskog terora, otvoreno zavrćući ruke, preteći svim mogućima kaznama zemljama u razvoju. Samo takvom neprikrivenom ucenom, takvim pretnjama uspeo je da osigura rezultat. Svi mi odlično razumemo da su izjave Amerikanaca da 'oni nikoga ne nagovaraju, da svi sami glasaju'- laž. I oni takođe to znaju“, rekao je Lavrov za ruski „Prvi kanal“.
Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je u sredu antirusku rezoluciju o referendumima u DNR, LNR, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti, kao i o situaciji u Ukrajini.
Rezoluciju su podržale 143 zemlje, pet je bilo protiv, a 35 suzdržano.
Protiv rezolucije su glasale Rusija, Belorusija, Severna Koreja, Nikaragva i Sirija. Među suzdržanima su bile Kina, Indija, Južnoafrička Republika, Kao i Jermenija, Kazahstan, Kirgizija, Tadžikistan, Uzbekistan. Za usvajanje rezolucije bilo je potrebno da glasa dve trećine učesnika.
Šef evropske diplomatije Žozep Borelj - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2022
SVET
Borelj: Vojni odgovor Zapada na nuklearni napad Rusije na Ukrajinu biće moćan
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala