- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Kuleba priznao da Ukrajina stoji iza eksplozija na Krimu i u Belgorodu /video/

© AFP 2023 / VALENTYN OGIRENKOMinistar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba
Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2022
Pratite nas
Iza eksplozija na Krimu i u Belgorodu stoji ukrajinska država, izjavio je Ministar inostranih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba u razgovoru sa ruskim prankerima Vladimirom Kuznjecovom (Vovan) i Aleksejem Stoljarovom (Leksusom).

„Ako me pitate ko stoji iza eksplozija na Krimu ili u Belgorodu, u poverenju ću vam reći, koliko je to moguće na Zumu, da, to smo mi, priznao je Kuleba prankerima koji su se predstavili kao američki zvaničnik, a snimak je objavljen na Telegramu.

On je dodao da je Krim „izvor municije“ za vojsku Rusije i vazdušna baza za avione koji izvršavaju napade.
„Uništavanje baza, skladišta, municije i avijacije na Krimu ima direktan uticaj na borbenu gotovost i borbenu sposobnost Rusije na kopnenom delu Ukrajine“, izjavio je Kuleba.

Zaharova „pohvalila“ Kulebino priznanje

Portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova „pohvalila“ je Kulebu što je izjavio da iza eksplozija na Krimu i u Belgorodu stoji Kijev, istakavši da je to iskreno priznanje o terorizmu.

„Bravo! Koliko juče ukrajinski lider Vladimir Zelenski se u intervjuu za Bi-Bi-Si kleo da nije tako i da se njegove izjave o preventivnim napadima odnose na sankcije. A, ovde njegov glavni diplomata priznaje terorizam. Pa još kaže, ‘to smo mi’. Ne bezbednosne snage ili pojedinačni diverzanti, nego država, režim“, napisala je Zaharova na Telegramu.

Prethodno je ruski predsednik Vladimir Putin izjavio da režim u Kijevu odavno koristi terorističke metode: organizuje politička ubistva, etničko čišćenje, masakre civila. On je upozorio na to da se kijevske vlasti ne zaustavljaju ni pred nuklearnim terorizmom, navodeći kao primer granatiranje Zaporoške nuklearne elektrane.
Zastave SAD  i Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
"Britanija nas podržava 100 odsto, SAD 70 odsto": Šef kabineta Zelenskog na meti ruskih prankera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala