- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Erdogan: Cilj Turske je što skorije primirje u Ukrajini

© Sputnik / Lola ĐorđevićRedžep Tajip Erdogan
Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2022
Pratite nas
Turska poziva na diplomatsko rešavanje ukrajinske krize i nastaviće da radi na tome, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan. On je dodao da je cilj Turske „što skorije postizanje primirja“ u Ukrajini.
„Svi na regionalnom i globalnom planu osećamo posledice ukrajinske krize. Pravedan mir se može ostvariti samo diplomatijom. Nema pobednika u ratu ni poraženog u pravednom svetu“, istakao je Erdogan na Šestom Samitu o saradnji i merama poverenja u Astani.
On je izrazio mišljenje da je ceo svet prepoznao zajedničke napore Ankare i Ujedinjenih nacija na otklanjanju negativnih posledica rata.

„Istanbulski sporazum o izvozu ukrajinskog žita preko Crnog mora i razmena zarobljenika koja je izvršena prošlog meseca su opipljiva dostignuća u tom pravcu. Naš cilj je da se sačuva postignuti tempo, uprkos svim teškoćama na terenu, postigne primirje i zaustavi krvoproliće što je pre moguće“, naglasio je turski lider.

Turski predsednik boravi u Astani na Šestom samitu o Saradnji i merama poverenja u Aziji. Od posebnog značaja u okviru Samitu je planirani sastanak Erdogana sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, tokom kojeg bi mogla da bude pokrenuta tema posredovanja Ankare u rešavanju sukoba u Ukrajini.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2022
RUSIJA
Putin stigao u Astanu – slede tri samita i susret sa Erdoganom /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala