- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Ekspert: Bugarski poslanici nisu pozvali ruskog ambasadora iz straha da ne izgube američke dolare

© Wikipedia / Edal Anton LefterovZgrada Narodne skupštine Bugarske u Sofiji
Zgrada Narodne skupštine Bugarske u Sofiji - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2022
Pratite nas
Bugarski ekspert za međunarodne odnose Velizar Enčev objašnjava zašto se veliki broj poslanika novog parlamenta usprotivio ideji da se pozove ruski ambasador Eleonora Mitrofanova na prvo zasedanje Narodne skupštine.
Prema njegovim rečima, tri partije (GERB, „Demokratska Bugarska“ i „Nastavićemo promene“) vode „Punski rat protiv Rusije“. On pretpostavlja da na taj način političke snage slede svoje interese.
Prvu partiju (verovatno GERB Bojka Borisova, za vreme koga je sagrađen bugarski deo „Turskog toka“) „muči savest“ zbog realizacije „Turskog toka“ koji je sagrađen državnim milijardama.

„A koliko su imali duga koji je Kremlj oprostio, to samo oni znaju“, napisao je Enčev na društvenim mrežama.

Partija „Nastavićemo promene“, koja je u prošlom sazivu parlamenta bila vladajuća stranka, povezana je sa bugarskom opozicijom koju finansira fond „Amerika za Bugarsku“, rekao je on. Ovaj fond je finansirao i poslanike iz „Demokratske Bugarske“, podsetio je Enčev.

„A treći, jer su se izdržavali od miliona, od gore navedenog fonda, kao i zbog slabih rezultata na izborima, jer je koalicija osvojila 7,45 odsto glasova, mogu da zavrnu slavinu. A gde će bez zelenbaća (američkih dolara)?“, pita se bugarski ekspert i dodaje da u slučaju da ne znaju odgovor, onda bi trebalo da traže novac.

Danas je većinom glasova poslanika doneta odluka da se ne pozovu ruski i beloruski ambasadori na prvo zasedanje nove Narodne skupštine koje će biti održano 19. oktobra.
Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2022
RUSIJA
Bugarski političar: Amerika želi da nas uvuče u rat sa Rusijom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala