- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska dobila najmoćnije topove na svetu „Malka“ /video/

© Sputnik / Ministry of Defence of the Russian Federation / Uđi u bazu fotografijasamohodni nuklearni top «Pion» (2S7M "Malka")
samohodni nuklearni top «Pion» (2S7M Malka) - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2022
Pratite nas
Ruska kompanija „Uraltransmaš“ je pre dogovorenog termina isporučila Ministarstvu odbrane Rusije prvu partiju modernizovanih samohodnih topova 2S7M „Malka“.

„Kompanija ‘Uraltransmaš’, koja je deo koncerna ‘Uralvagonzavod’ državne korporacije ‘Rosteh’, na zahtev Ministarstva odbrane Rusije je pre dogovorenog termina isporučila partiju modernizovanih samohodnih topova 2S7M „Malka“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Prema rečima generalnog dorektora „Uraltransmaša“ Dmitrija Semizorova, u topovima su modernizovani menjači, mehanizmi i agregati za snabdevanje energijom, obnovljeni su instrumenti za nadzor, oprema za komunikaciju i radio stanica.
„Modernizacijom su poboljšane sve osnovne karakteristike, mogućnosti za upravljanje, pokretljivost i rukovanje u okviru komande. ‘Malka’ je uspešno prošla celokupan ciklus ispitivanja“, dodao je on.
2S7M „Malka“ je modernizovana verzija oruđa 2S7 „Pion“, koje je proizvedeno još 80-ih godina prošlog veka, a do danas se smatra jednim od najmoćnijih artiljerijskih oruđa na svetu. Sistem je predviđen za uništavanje meta i protivničkih objekata koji se nalaze u taktičkoj dubini fronta.
„Malka“ koristi visoko-eksplozivne granate i aktivno-reaktivnu municiju.
Glavna prednost tog oružja je mogućnost da koristi hemijske granate i granate koje uništavaju armirani beton, kao i specijalnu municiju sa nuklearnim punjenjem.
Višecevni raketni sistem Tornado G - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2022
RUSIJA
„Rosteh“: Višestruko povećana proizvodnja višecevnih raketnih bacača „Tornado-G“ i „Tornado-S“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala