- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Srbija i zvanično postaje jedan od gejming centara sveta

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaIgranje video igara
Igranje video igara - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2022
Pratite nas
Kompanije „Gejming Vilidž“ (Gaming Village) i „VSC“ (WSC), koje predstavljaju kapital iz Holandije i Saudijske Arabije, potpisale su u Dubaiju dokument o strateškom partnerstvu i finansijskom ulaganju.
Dokument je, kako je navedeno na sajtu Vlade, potpisan na jednoj od najvećih svetskih konferencija za predstavljanje noviteta u oblasti tehnoloških dostignuća i digitalne transformacije – „GITEX“, koji se održava u Dubaiju, a potpisivanju je, ispred Vlade Srbije, prisustvovao i predsednik Nacionalnog saveta za razvoj e-sporta Vladimir Cvetković.
Jedinstveni projekat „Gejming sela“, koji je u potpunosti prilagođen gejming i e-sport industriji sadržaće hotel, centre za obuku, luksuzne bungalove, fakultet, poslovni centar, sportske objekte, bazen, restorane i drugo.
„Deo projekta je i jedinstvena platforma preko koje će takmičari iz celog sveta učestvovati u takmičenjima na svetskom nivou“, piše na sajtu Vlade.
Kako je naglašeno, Srbija će podrškom ovoj investiciji biti jedna od prvih država na svetu koja će se pozicionirati kao jedan od centara gejming i e-sport industrije.
Arena za e-sportove - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
EKONOMIJA
Koliko je jaka industrija video-igara u Srbiji: Više od 130 firmi zapošljava 2.200 radnika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala