- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Objavom o ubistvu Dugine SAD upozorile Kijev da izbegava provokacije

© Sputnik / Aleksandr Krяžev / Uđi u bazu fotografijaDarja Dugina
Darja Dugina - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2022
Pratite nas
Objavom informacija u vezi s ubistvom politikologa Darje Dugine Vašington je delimično upozorio Kijev da je neophodno da izbegava slične provokacije u budućnosti, piše list „Politik“" pozivajući se na ocene neimenovanog činovnika.
List „Njujork tajms“ je ranije saopštio, pozivajući se na podatke američke obaveštajne službe, da iza ubistva ruske novinarke i politikologa Darje Dugine stoje ukrajinske vlasti koje su taj atentat organizovale bez znanja SAD.
Kaki piše „Politiko“, između SAD i Ukrajine izbila je napetost u vezi s odnosom prema „adekvatnom odgovoru na dejstva Rusije“.
„Američki zvaničnici bili su uznemireni kada su u avgustu Ukrajinci izazvali eksploziju automobila u Moskvi, koja je usmrtila kćerku poznatog ruskog analitičara“.
„Nedavno objavljivanje informacija o zaveri delimično je bilo zamišljeno kao upozorenje Ukrajini da ne ponavlja takve provokacije“, naveo je činovnik u razgovoru za „Politiko“.
Darja Dugina je poginula 20. avgusta u eksploziji automobla u Podmoskovlju. Federalna služba bezbednosti Rusije je 22. avgusta saopštila da iza njenog ubistva stoje ukrajinske specijalne službe, a da je izvršilac zločina državljanka Ukrajine koja je u Rusiju doputovala 23. jula. Prema navodima FSB-a, nakon zločina ona je otputovala u Estoniju, preko Pskovske oblasti.
Sahrana Darje Dugine - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2022
SVET
Mediji: SAD smatraju da iza ubistva Dugine stoji Kijev
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala