- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Medvedev podsetio SAD na uzvratne ciljeve u programu ruskih snaga za nuklearno obuzdavanje

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev  - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2022
Pratite nas
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev podsetio je na uzvratne ciljeve u programu ruskih snaga za nuklearno obuzdavanje govoreći o pozivima SAD da iskoriste sva sredstva za pomoć Ukrajini.
„Leon Paneta, bivši direktor CIA i ministar odbrane, rekao je da SAD moraju biti spremne da upotrebe sva vojna sredstva, uključujući avione i krstareće rakete, protiv Rusije kako bi garantovale da naša zemlja ne može da ugrožava Ukrajinu. On i sam shvata koji su uzvratni ciljevi uključeni u programu ruskih snaga za nuklearno obuzdavanje. I čemu onda takve gluposti?“, napisao je Medvedev na svom Telegramu.
Medvedev je takođe primetio da je „Pentagon ove godine poklonio Ukrajini oružja u vrednosti od skoro 17 milijardi dolara“.
Sjedinjene Američke Države su u sredu objavile novi paket vojne pomoći Kijevu u vrednosti od 1,1 milijardu dolara. Ona, između ostalog, uključuje 18 višecevnih bacača raketa „Himars“. Na taj način je, računajući i trenutnu tranšu, ukupan obim američke vojne pomoći Ukrajini za vreme predsedavanja Džozifa Bajdena dostigao skoro 17 milijardi dolara.
Američki general Džek Kin - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Američki general: Za svega 66 milijardi dobili smo Ukrajinu koja se umesto nas bori protiv Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala