- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Edi Rama: Optužbe Karle del Ponte o umešanosti OVK u trgovinu organima - lažna vest

© Sputnik / Lola ĐorđevićEdi Rama
Edi Rama - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2022
Pratite nas
Albanski premijer Edi Rama rekao je danas da su optužbe bivše tužiteljke Haškog tribunala Karle del Ponte o zločinima koji su počinili pripadnici OVK lažna vest, prenosi „Albanijan post“.
Rama je, obraćajući se danas Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, kritikovao rezoluciju SE iz 2011. godine o ilegalnoj trgovini organima ljudi otetih na Kosovu i Metohiji, ocenjujući da su tvrdnje Del Ponteove o umešanosti pripadnika OVK u trgovini organima zasnovane na sumnjivim izvorima.
„Ova optužba je dospela na naslovne strane od Evrope do Australije, uprkos tome što su optužbe na Kosovu kategorički demantovane. Najmisterioznije pitanje je bilo, šta je sprečilo moćnog tužioca da dalje istražuje“, rekao je premijer Albanije za govornicom, a prenosi Tanjug.
Poslanik i portparol Narodne stranke Stefan Jovanović, koji u Strazburu učestvuje na zasedanju Parlamentarne skupštine SE, ocenio je govor Rame kao skandalozan.
„Umesto da se suoče sa zločinima nad Srbima, kojima su u „žutoj kući“ vađeni organi tokom rata i da počinioci budu kažnjeni, premijer Albanije je danas pokušao da sve to predstavi kao laž“, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala