Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Visoki Dečani: Kurti da donese katastarski papir

© AP Photo / Visar KryeziuManastir Visoki Dečani
Manastir Visoki Dečani - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2022
Pratite nas
Iz manastira Visoki Dečani danas je saopšteno da se nadaju da će premijer privremenih institucija na Kosovu i Metohiji Aljbin Kurti konačno doneti katastarski papir, koji dokazuje da je odluka Ustavnog suda o vraćanju zemljišta manastiru sprovedena.
Manastir je na Tviteru saopštio da je Srpska pravoslavna crkva na Kosovu i Metohiji otvorena za dijalog, ali ne i za političko mešanje privremenih prištinskih institucija u odluku Ustavnog suda iz 2016. godine.
"Vrata našeg manastira su otvorena za sve i nadamo se da će Kurti konačno doneti katastarski papir koji dokazuje sprovođenje odluke suda", navedeno je manastira na Tviteru.
Iz manastira Visoki Dečani juče je saopšteno da je podrivanje konačne i neopozive odluke Ustavnog suda da se manastiru vrati 24 hektara zemlje i mešanje političara u sudske odluke predstavlja ozbiljno podrivanje vladavine zakona i reda na Kosovu Metohiji i pogoršava verske slobode i poverenje među zajednicama.
Manastir Visoki Dečani je objavio na Tviteru da su ovih dana privremeni predsednik i premijer Kosova i Metohije javno potvrdili odbijanje da se primeni odluka Ustavnog suda Kosova iz 2016. godine o priznavanju 24 hektara Dečanskog manastirskog zemljišta.
Iz manastira su podsetili da tu odluku suda podržavaju EU, OEBS, UN i ambasadori vodećih zapadnih zemalja.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala