- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Sastanak Putin-Erdogan u četvrtak

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednici Turske i Rusije, Redžep Tajip Erdogan i Vladimir Putin
Predsednici Turske i Rusije, Redžep Tajip Erdogan i Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2022
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov potvrdio je da se planira susret predsednika Rusije Vladimira Putina i turskog lidera Redžepa Tajipa Erdogana i to za četvrtak, 13. oktobra. Agenda obuhvata Ukrajinu, bilateralne odnose i druga pitanja.
„Zaista se priprema susret, ali ne za sutra nego za četvrtak. Jasno je i šta će biti teme – Ukrajina, bilateralni odnosi“, rekao je on novinarima.
Ranije danas, diplomatski izvor u Ankari rekao je za Sputnjik da će dvojica predsednika razgovarati u Astani, na marginama samita o saradnji i izgradnji poverenja u Aziji, o prehrambenom sporazumu, situaciji u Ukrajini i energetskoj saradnji, rekao je za Sputnjik diplomatski izvor u Ankari.
Upitan da li će Ankara ponuditi svoje posredovanje u cilju rešavanja konflikta u Ukrajini, sagovornik agencije je rekao da Turska od prvog dana to predlaže.
„Turska je jedina država koja može da razgovara i sa Moskvom i sa Kijevom. Svim posredničkim naporima usmereni smo na što skoriji prekid vatre i uspostavljanje trajnog mira“, rekao je izvor.
Mevlut Čavušoglu na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti - Sputnik Srbija, 1920, 11.10.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Turska: Prekid vatre u Ukrajini nemoguć bez pregovora sa Rusijom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala