- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

UN: Današnji raketni napadi Rusije ─ neprihvatljiva eskalacija rata

© Flickr / Steve CalcottUN
UN - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2022
Pratite nas
Poslednji veliki ruski raketni napadi na ukrajinske gradove predstavljaju neprihvatljivu eskalaciju rata, izjavio je portparol generalnog sekretara UN Stefan Dižarik.
„Generalni sekretar je duboko potresen današnjim velikim raketnim napadima od strane Oružanih snaga Ruske Federacije na gradove u Ukrajini koji su, kako se navodi, izazvali značajna razaranja u stambenim područjima i rezultirali pogibijom i ranjavanjem desetina ljudi“, rekao je Dižarik.
Prema njegovim rečima, „ovo predstavlja još jednu neprihvatljivu eskalaciju rata“. Kao i uvek, najvišu cenu plaćaju civili, dodao je on.
Predsednik Rusije Vladimir Putin u ponedeljak je na operativnom sastanku sa članovima Saveta bezbednosti izjavio da je jutros izveden napad visoko preciznim oružjem na ukrajinske infrastrukturne objekte. Putin je incident na Krimskom mostu nazvao terorističkim napadom čiji je cilj bio uništenje civilne infrastrukture. Prema njegovim rečima, Kijev se stavio u ravan sa najodvratnijim terorističkim grupama i jednostavno je nemoguće ostavljati bez odgovora zločine kijevskog režima.
Pogledajte celo obraćanje ruskog predsednika Vladimira Putina Savetu za nacionalnu bezbednost:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala