- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

UEFA povukla raspored, Srbija čeka kojim putem će do Nemačke

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbaleri Srbije poziraju pred fudbalsku utakmicu između Srbije i Švedske na stadionu Rajko-Mitić u Beogradu 24. septembra 2022.
Fudbaleri Srbije poziraju pred fudbalsku utakmicu između Srbije i Švedske na stadionu Rajko-Mitić u Beogradu 24. septembra 2022.  - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2022
Pratite nas
Evropska kuća fudbala (UEFA) povukla je raspored kvalifikacionih utakmica za Evropsko prvenstvo koje će biti održano u Nemačkoj 2024. godine. Iako je prvobitno bilo planirano da Srbija protiv Litvanije 24. marta naredne godine započne kvalifikacioni ciklus, to će morati da sačeka novu zvaničnu potvrdu, zbog, navodno, tehničke greške.
Evropska kuća fudbala dostavila Savezima raspored utakmica u nedelju kasno uveče, a Orlovi su na premijeri trebali da ugoste Litvance, dok ih je tri dana kasnije čekalo gostovanje Crnoj Gori.
Ipak, zbog tehničke greške uskoro bi trebalo UEFA da pošalje savezima novi raspored.
Ostaje da se vidi da li će Srbija istim putem ići ka Nemačkoj, ili će dobiti kompletno novi raspored. Prema prvoj verziji Piksijevi učnici bili su slobodni u trećem i devetom kolu, a na zatvaranju je trebalo da igraju protiv Bugarske na Marakni.
Podsetimo, Srbija se nalazi u kvalifikacionoj Grupi C sa Mađarskom, Crnom Gorom, Bugarskom i Litvanijom.
Detalj sa utakmice Srbija- Švedska - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2022
SPORT
Orlovi poleću iz Beograda ka Evropskom prvenstvu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala