- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Kremlj: Napadi na Ukrajinu se izvode u okviru specijalne vojne operacije

© Sputnik / Alekseй LebedevPogled na Kremlj
Pogled na Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2022
Pratite nas
Napadi na Ukrajinu izvode se u okviru specijalne vojne operacije, treba sačekati komentar Ministarstva odbrane Rusije, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Sve se to događa u okviru specijalne vojne operacije, i što se tiče tih napada, naravno, treba sačekati komentar Ministarstva odbrane i uputiti mu pitanja“, rekao je Peskov novinarima.
On je istakao da za sada nisu donete odluke o promenama statusa specijalne vojne operacije u antiterorističku operaciju.
Prema njegovim rečima, osnovni elementi specijalne vojne operacije ne mogu se ostvarivati bez izveštaja vrhovnom glavnokomandujućem Oružanih snaga Rusije, odnosno predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.
Ukrajinski mediji su u ponedeljak ujutru počeli da izveštavaju da u Kijevu i Kiejvskoj oblasti odjekuju eksplozije, a da su pod raketnim udarima i Harkov, Odesa, Dnjepropetrovsk, Lavov i Lavovska oblast, Ivano-Frankovsk, Ternopolj, Hmeljnicki, Konotop, Rovenska i Poltavska oblast. Iz kancelarije predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog je saopšteno da su izvedeni napadi na energetske objekte u Zaporožju, Vinici, Sumi, Žitomiru.
Rusija nije dobila predlog Zapada da pregovara o Ukrajini
Portparol Kremlja je, takođe, rekao da Rusija nije dobila predlog da sa Zapadom razgovara o Ukrajini.
„Nismo dobili ništa konkretno u vezi s tim do sada“, rekao je Peskov novinarima, odgovarajući na pitanje da li je Kremlj dobio signale preko diplomatskih kanala da bi u Turskoj mogli biti održani pregovori Rusije i SAD, Francuske, Nemačke i Velike Britanije.
On je dodao da je potrebno razumeti radi čega, s kim i šta bi mogao biti rezultat takvog sastanka da bi se donele neke odluke u vezi s tim.
Predsednik Ujedinjenog parlamentarnog komiteta Turske i Evropske unije Emrah Krajel rekao je za Sputnjik da bi mesto održavanja pregovora Rusije i četiri zapadne zemlje mogao biti Istanbul.
Incident na Krimskom mostu - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2022
Podkast
Otvara li eksplozija na Krimskom mostu Pandorinu kutiju | Svet sa Sputnjikom
Kijev, građani u metrou nakon granatiranja grada - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Iz minuta u minut: Snabdevanje strujom delimično u prekidu u 15 oblasti Ukrajine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala