Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Grupa za pritisak radiće strašan posao protiv Srbije: Novo Vučićevo upozorenje

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da ne treba imati sumnje u to da će "grupe za pritisak" da rade strašan posao protiv naše zemlje sa različitih strana.
Cilj im je, kako je dodao predsednik Srbije, da vrše političke pritiske kako bi uticali na donošenje odluka našeg rukovodstva. On je na to upozorio odgovarajući na pitanja novinara o napadima na njega zbog neuvođenja sankcija Rusiji.
Vučić je takođe ukazao i na to da postoji medijska i politička nomenklatura koju u Srbiji predstavljaju posebne grupe za pritisak, ali da "ne brine mnogo zbog takozvanih grupa za pritisak".
"Njima je jedina politika da napadaju mene. Obično su kontradiktorni u tim napadima i u svojim izjavama. Optuživali su me da ću 3. aprila da uvedem sankcije, da me baš briga za prijateljstva, a oni su se pojavili 3. aprila i rekli - Vučiću uvedi sankcije. Sada me kritikuju što nisam, sutra će da kažu što jesam, prekosutra što nisi. Uopšte nije važno, tu politike nikakve nema", rekao je predsednik tokom obilaska radova na lokalnim putevima Novi Pazar - Tutin i Pridvorica - Devići.
Kako je rekao postoji jedna čitava medijska nomenklatura, zajedno sa političkom koje predstavljaju posebne grupe za pritisak i pod stranim direktnim uticajem bi ključno da utiču na donošnje odluka rukovodstva Republike Srbije na najprljaviji mogući način direktno protiv interesa svoje zemlje u bilo kom smeru, bilo sa istoka, bilo sa zapada", rekao predsednik Srbije na otvarnju deonice puta Novi Pazar -Tutun.
Vučić je dodao da je i na to upozorio ljude da će Srbija trpeti pritiske sa raznih strana.
"Naše je da čuvamo svoju zemlju i da brinemo o svojoj Srbiji. Da gradimo put Novi Pazar-Tutin, da gradimo put Debvići -Pridvorica, da gradimo Surčin-Novi Beograd, da konačno vidimo kako ćemo i koliko novca da skupimo da radimo Bački Breg- Sombor -Kikinda-Nakovo. To je naš posao, a to da će grupe za pritisak da rade strašan posao protiv naše zemlje sa različitih strana, u to nemojte da imate nikakve sumnje", kazao je Vučić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala