- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda dobila prvi veliki derbi (n)ove sezone ABA lige

© Foto : ABA ligaCrvena zvezda Budućnost
Crvena zvezda Budućnost - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2022
Pratite nas
Prvi veliki derbi u novoj sezoni ABA lige igrali su Crvena zvezda i Budućnost, a na kraju je kao pobednik izašao domaći tim posle neizvesne završnice - 69:65.
Najzaslužniji za trijumf crveno-belih bili su Luka Mitrović (15 poena), Filip Petrušev (15 poena) i Ben Bentil (16 poena). Dakle, Zvezda je imala prednost u igri ispod koša i to je napravilo razliku.
Možda je i najvažnija bila izgubljena lopta Bela Hejnsa, Zvezda je pogodila slobodna bacanja, pre svih Bentil, i to je bilo, uz faul u napadu Jagodić Kuridže, za trijumf domaćih.
Zvezda je od samog starta nametnula svoj ritam, delovalo je da crveno-beli znaju bolje šta žele, a prve minute u crveno-belom upisao je Miroslav Raduljica.
Budućnost je na poluvremenu zaostajala osam razlike, ali je sredinom treće četvrtine domaći sastav stigao do 10 poena prednosti i držao je sve u svojim rukama.
Meč je nakratko prekinut kada su navijači imali šta da kažu sudiji Damiru Javoru, čak su i ljudi iz Zvezde morali da smiruju domaće pristalice preko mikrofona.
Utakmica se kasnije nastavila, a Budućnost je uspela da dođe do nerešenog rezultata polovinom poslednje deonice. Sve to garantovalo je mnogo uzbuđenja u finišu.
Tamo su se bolje snašli crveno-beli.
U ekipi Budućnosti jedini dvocifren bio je Igor Drobnjak sa 19 datih poena.
Za kraj, jedna zanimljivost: treneri dve ekipe zovu i prezivaju isto - Vladimir Jovanović.
Partizan MZT - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2022
SPORT
Partizan „na strani pogon“ popravio utisak posle Berlina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala