- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Austrijski kancelar pozvao Rusiju i Ukrajinu na pregovore

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaAustrijski kancelar Karl Nehamer
Austrijski kancelar Karl Nehamer - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2022
Pratite nas
Austrijski kancelar Karl Nehamer pozvao je Moskvu i Kijev da se vrate za pregovarački sto, „čak i ako sada to izgleda beznadežno“.
„U ovoj izuzetno opasnoj situaciji važno je ponovo preduzeti korake za deeskalaciju. Čak i ako se sada to čini beznadežno, cilj bi trebalo da bude povratak za pregovarački sto“, napisao je Nehamer na Tviteru, dodajući da osuđuje „podsticanje eskalacije“ koje Rusija navodno preduzima.
Ranije su austrijski ministar spoljnih poslova Aleksandar Šalenberg i aktuelni predsednik zemlje Aleksander Van der Belen osudili granatiranje Kijeva i drugih gradova Ukrajine i pozvali na hitan prekid napada na civilnu infrastrukturu.
Komentarišući ovu izjavu, portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Beč nema pravo da poziva na prekid napada na Ukrajinu, jer nije optuživao Kijev za napade na infrastrukturu Rusije.
Ukrajinski mediji u ponedeljak ujutru su počeli da izveštavaju o eksplozijama u Kijevu i Kijevskoj oblasti, a pod raketnim napadima našli su se i Harkov, Odesa, Dnjepropetrovsk, Lavov i Lavovska oblast, Ivano-Frankovsk, Ternopolj, Hmeljnicki, Konotop, Rovenska i Poltavska oblast. Osim toga, kancelarija predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog saopštila je o napadima na energetske objekte u Zaporožju, Vinici, Sumi i Žitomiru. Zelenski je rekao da vazdušna opasnost ne prestaje širom Ukrajine. Nakon eksplozija u nekim područjima nestalo je struje i vode.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala