- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Turski poslanik: Pregovori Rusije i četiri zapadne zemlje mogli bi biti održani u Istanbulu

© POOL / Uđi u bazu fotografijaZastave Rusije, Turske i Ukrajine u sali za pregovore u Istanbulu
Zastave Rusije, Turske i Ukrajine u sali za pregovore u Istanbulu - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2022
Pratite nas
Istanbul bi mogao postati mesto za pregovore između Rusije i četiri zapadne zemlje, izjavio je za Sputnjik predsednik zajedničkog parlamentarnog odbora Turske i EU Ismail Emrah Karajel.
Prema njegovim rečima, Ankara ulaže napore da bude posrednik između Rusije i Zapada, podsetivši na postizanje prehrambenog sporazuma. Kako je naveo, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan želi da smanji tenzije u regionu i dođe do rešenja niza međunarodnih problema.
„Pretpostavljamo da bi Istanbul mogao postati mesto za pregovore – naravno, ako se strane slože. Istanbul bi mogao postati prihvatljivo mesto za sve strane“, rekao je Karajel.
Portparol turskog predsednika Ibrahim Kalin ranije je izjavio da će se pregovori između Rusije i Ukrajine najverovatnije nastaviti.
Početkom oktobra ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski potpisao je ukaz o stupanju na snagu odluke Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine o nemogućnosti vođenja pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Komentarišući ovu odluku, portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da će pregovori sa Ukrajinom morati da sačekaju promenu stava aktuelnog predsednika zemlje ili njegovog naslednika.
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Kirbi: Izlaz iz situacije u Ukrajini treba tražiti diplomatskim putem
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala