- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Danica Grujičić: Ružno je ismevati Bajdena, čovek ima zdravstvene probleme

© Sputnik / Sputnjik SrbijaMaša Radović i Danica Grujičić
Maša Radović i Danica Grujičić - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2022
Pratite nas
Ekskluzivno
Kao lekaru mi je prosto neprijatno koliko na podsmešljiv način novinari govore o Bajdenu. Evidentno je da on ima zdravstvenih problema. Ono što je tužno je da jednu tako moćnu zemlju vodi čovek koji zdravstveno nije sasvim dobar, kaže Danica Grujičić u razgovoru za Sputnjik.
Jedan od naših najboljih neurohirurga, profesorka doktorka Danica Grujičić gostujući u emisiji „Maša i ..“ otkrila je sledi li zabrana ruske medicine na Zapadu, koje nove bolesti se javljaju na prostoru Balkana kao posledica osiromašenog uranijuma kojim nas je zasipao NATO, ali i šta bi se desilo da je umesto medicine upisala avio-inženjerstvo u Moskvi, kao što je planirala.
Na pitanje koliko je u ovom trenutku ceo svet na granici da bude ozračen onim što sa sobom nosi upotreba nuklearnog oružja, doktorka kaže:
„Ne verujem da će do toga doći jer mislim da su čak i najveći ludaci, posebno ovi koji su namerili da budu faraoni 21. veka, svesni činjenice da tu neće biti pobednika. Neke procene su, ako bi se čak i Evropa i Amerika uništile, da će 30 odsto Rusije ostati sačuvano i celo. Prema tome, mislim da to mahanje nuklearnim naoružanjem zaista u ovom trenutku nema nekakvu svrhu. S tim što zaista verujem Putinu da, ukoliko oseti da je Rusija ugrožena, on će odreagovati čak i nuklearnim naoružanjem“.
Govoreći o mentalitetu Srba, Grujičićeva je istakla da smo mi narod koji je mnogo „preturio“ preko glave.
„Petsto godina samo pod Turcima. Imali smo državu koja je u jednom trenutku zahvatala čak i delove Grčke, imali smo ratove koji su nas zaista kosili, ali smo bez obzira na sve opstali na ovim prostorima kao pravoslavci. Mislim da je pravoslavna crkva u svojoj istoriji napravila brojne greške, ali da nje nije bilo, nas kao Srba ovde ne bi bilo. Mi nismo simpatični velikim gospodarima sveta zato što mislimo svojom glavom“, zaključila je naša sagovornica.

O emisiji „Maša i ...“

„Maša i ...“ je emisija portala Sputnjik Srbija u kojoj novinarka Maša Radović u formi kratkog video-intervjua razgovara sa poznatim ličnostima iz sveta politike, kulture, sporta... Emituje se svake druge nedelje u 19.00.
 - Sputnik Srbija
▶️ Autorske emisije, ekskluzivne intervjue i analize gorućih pitanja u produkciji Sputnjika pratite u rubrici „Podkast“
6 April, 19:00
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala