- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bivši savetnik Bele kuće: Ako Rusija primeni nuklearno oružje, Putin će postati legitimna meta

© AP Photo / Susan WalshSavetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton
Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin postaće legitimna meta ako Rusija upotrebi nuklearno oružje u situaciji oko Ukrajine, izjavio je bivši savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Bolton.
„On (Putin) je centar odlučivanja i kontrole ruske vojske. Ono što mi zovemo legitimni vojni cilj. Mislim da, iako ima mnogo drugih stvari koje takođe možemo da uradimo, on treba da zna da je on na našoj listi meta u takvom slučaju“, rekao je Bolton za „Si-Bi-Es njuz“.
Bolton je ovo izjavio u kontekstu razgovora o izgledima za upotrebu nuklearnog oružja u situaciji oko Ukrajine i odgovoru Sjedinjenih Američkih Država ako se to dogodi.
„Mislim da treba javno da jasno stavimo do znanja ne samo Putinu, već i rukovodstvu Rusije, narodu Rusije: ako Putin odobri upotrebu nuklearnog oružja, on će time potpisati svoje oproštajno pismo“, naglasio je Bolton.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je krajem septembra u obraćanju građanima rekao da je Zapad prešao svaku granicu u svojoj antiruskoj politici, kao i stalnim pretnjama Rusiji. Prema njegovim rečima, Zapad koristi nuklearnu ucenu, upotrebu oružja za masovno uništenje protiv Rusije. Ruski lider je podsetio Zapad da je Rusija po nizu komponenti superiorna u odnosu na stranu vojnu tehniku i upozorio one koji pokušavaju da je ucene nuklearnim oružjem da bi ruža vetrova mogla da se okrene u njihovom pravcu.
Testiranje nuklearnog oružja u Enevetaku 1952. godine - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2022
RUSIJA
Britanski mediji: Četiri scenarija u slučaju nuklearnog napada SAD na Rusiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala