- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Spektakl pripao Arsenalu – „topovi“ ućutkali Liverpul za povratak na tron

© AP Photo / Rui VieiraArsenal Liverpul
Arsenal Liverpul - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2022
Pratite nas
Arsenal je savladao Liverpul rezultatom 3:2 (2:1) u spektakularnom meču odigranom na Emiratima u 10. kolu Premijer lige. „Tobdžije“ su opet zasele na vrh tabele, a trijumf im je golom iz penala doneo Bukajo Saka u 76. minutu. Arsenal je prvi, Siti drugi s bodom manje, a Klopova četa tek deseta na tabeli.
Svega 58 sekundi bilo je potrebno da Arsenal stigne do vođstva, što je najbrži gol tima iz Londona u poslednjih 11 godina.
Pogodio je Gabrijel Martineli na dodavanje kapitena Martina Edegarda, a Klop je bio u neverici zbot toga što je odbrana njegovog tima kapitulirala tek što je izašla iz tunela.
Ipak, taj pogodak nije poremetio "crvene" koji su imali više loptu u svom posedu i diktirali tempo, da bi im se to isplatilo u 34. minutu, kada je rezultat poravnao Darvin Nunjez, koji je plaćen vrtoglavih 100 miliona evra.
Taman kada su mnogi pomislili da će se na odmor otići nerešenim ishodom, na scenu je stupio Bukajo Saka koji je ispratio savršeno dodavanje Brazilca Martinelija, i poslao je loptu u nebranjenu mrežu Alisona.
Drugo poluvreme i opet ista priča. Liverpul je taj koji ima loptu u nogama, koji napada i pritiska Artetine učenike i na kraju uspeva to da materijalizuje posle samo osam minuta nastavka.
Pogodio je Roberto Firmino za novo izjednačenje 2:2! U jeku napada "redsa", Tijago Alkantara je loše reagovao posle gužve u kaznenom prostoru gostiju i oborio je Gabrijela Žesusa.
Odgovornost je preuzeo Bukajo Saka koji je hladnokrvno realizovao jedanaesterac, uprkos tome što mu je Alison pročitao u koju će stranu šutirati.
Arsenal se ponovo vratio na čelo tabele Premijer lige sa 24 bodva, dok drugoplasirani Mančester siti ima bod zaostatka. Treći je Totenhem sa 20 bodova.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala