Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vulin odgovorio evroposlaniku: Picula da objasni koliko je para dobio od Mila da pljuje Srbiju

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vulin
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2022
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odgovorio je na sramne stavove Tonina Picule, člana Evropskog parlamenta, rekavši da Picula treba da objasni koliko je para dobio od predsednik Crne Gore Mila Đukanovića da pljuje Srbiju.
„Sve nam je Picula objasnio, ali nije najvažnije, koliko para je dobio od Mila Đukanovića i njegovih škaljara i kavčana da propagira Crvenu Hrvatsku, a pljuje Srbiju. Neka nam to Picula objasni, a visoka politika i onako nije za njega i neka se ne opterećuje odlukama državnika kakav je srpski predsednik Aleksandar Vučić, previsoko je to za Piculu“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.
Podsetimo, ministar je reagovao na navode evropskog poslanika Tonina Picule da ukoliko predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavi sa svojom samostalnom politikom ne isključuje prekid pregovora Srbije o pridruživanju Evropskoj uniji.
Picula je rekao da su pregovori Srbije o pristupanju EU praktično već zamrznuti jer dugo nije otvoreno nijedno novo pregovaračko poglavlje ili klaster, a sve su manje šanse da se bilo šta otvori do kraja godine.
„Još postoji mogućnost da Srbija popravi svoju percepciju nekom drugom politikom, ali ako predsednik Vučić nastavi sa ovom politikom i ako izazove dodatne kritike u EU, nije isključena ni obustava pregovora“, tvrdi Picula.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala