- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski vicepremijer obišao Krimski most i naložio: sutra saobraćaj u dve trake

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaIncident na Krimskom mostu
Incident na Krimskom mostu - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2022
Pratite nas
Ruski vicepremijer Marat Husnulin došao je na Krimski most gde utvrđuje stepen oštećenja mosta.
„Vizuelno smo izvršili inspekciju mosta. Pušten je saobraćaj jednom trakom. Postavljen je zadatak da se tokom noći pripremi sve da bi sutra tokom dana saobraćaj bio pušten u dve trake“, rekao je on novinarima.
Ponovno uspostavljanje železničkog saobraćaja biće razmotreno u najskorije vreme, dodao je on.
Husnulin je dodao da je naručen metal, a da su građevinari i projektanti spremni za radove na obnovi mosta, a da će rokovi biti poznati za 24 sata.
S tim u vezi, ministar za vanredne situacije Aleksandar Kurenkov je dodao da će železnički saobraćaj biti uspostavljen u potpunosti.
Prema njegovim rečima, na delu mosta za automobilski saobraćaj u ovom trenutku mogu da saobraćaju vozila težine 33,5 tona.
Podsetimo, na krimskom mostu eksplodirao je kamion usled čega su se zapalile cisterne sa gorivom u okviru vozne kompozicije koja je u tom trenutku prolazila. Usled eksplozije došlo je do obrušavanja dva kolovozna dela, dok plovni lukovi mosta nisu pretrpeli nikakva oštećenja. Prema preliminarnim podacima troje ljudi je poginulo.
Inače, Krimski most dug 19 kilometara, koji povezuje Krasnodarski kraj na ruskom kopnu s Krimom, najduži je most u Evropi i važna je saobraćajna arterija. Otvoren je sredinom maja 2018. godine i ubrzo je postao pokretač ekonomije na tom ruskom poluostrvu i magnet za turiste. Namenjen je za automobilski i železnički saobraćaj, a dnevno po njemu pređe i preko 38 hiljada automobila. Sam most i prilazni putevi ka njemu deo su ruskog autoputa A290 Kerč−Novorosijsk, odnosno R260 „Tavrida” Kerč−Simferopolj−Sevastopolj.
Eksplozija na Krimskom mostu - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2022
RUSIJA
Istražni komitet: Troje poginulo u eksploziji na Krimskom mostu, utvrđeno ko je vlasnik kamiona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala