- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Sabotaža uzrok prekida železničkog saobraćaja u Nemačkoj

© Foto : Tanjug/Bodo Marks/dpa via APObustavljen međugradski železnički saobraćaj u severnoj Nemačkoj
Obustavljen međugradski železnički saobraćaj u severnoj Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2022
Pratite nas
Železnički saobraćaj bio je danas privremeno obustavljen u delu severne Nemačke nakon što je otkazao komunikacioni sistem, a vlasti tvrde da se radi o sabotaži.
Ministar saobraćaja Folker Vising potvrdio je, na vanredno sazvanoj konferenciji za štampu, da je reč o sabotaži na dva mesta.
„Presečen je kabal potreban za železnički saobraćaj namerno na dva mesta“, rekao je on. O mogućim motivima Vising nije govorio.
On je istakao da motivi za sada nisu poznati.
Savezna policija istražuje moguću sabotažu. Tokom prekida železničkog saobraćaja bili su pogođeni Bremen, Hamburg, Donja Saksonija i Šlezvig-Holštajn, navela je nemačka železnica Dojče ban na Tviteru.
Prema navodima portparola Dojče bana, poremećaj saobraćaja na regionalnim i međugradskim linijama je rešen, ali se mogu očekivati novi prekidi tokom dana. Organi bezbednosti imaju indicije da je prekid bio rezultat spoljnog uticaja, prenosi „Dojče vele“.
Reč je o kablovskim vezama radio-sistema koje su namerno uništeni, za šta smatraju železnički eksperti, je potrebno određeno znanje.
Iz Nemačke železnice (DB) ukazali su da je došlo do problema u sistemu digitalne komunikacija GSM-R, koji služi za komunikaciju sa stanicama, i koji je neophodan za sprovođenje železničkog saobraćaja.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala