- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nema Nikole Jokića, ali tu je Nikola Jović – novo blistavo veče Srbina u Americi /video/

© AP Photo / Brandon DillNikola Jović
Nikola Jović - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2022
Pratite nas
Talentovani srpski košarkaš Nikola Jović pružio je još jedno blistavo veče na američkim parketima. On je u pobedi njegovog Majamija nad Memfisom rezultatom 111:108 bio nadomak dabl-dabl učinka. Postigao je 13 poena, imao još osam skokova, tri asistencije, tri blokade i jednu ukradenu loptu, čime je još jednom privukao pažnju javnosti zbog svog umeća.
Nema Nikole Jokića u dresu Denvera zbog povrede, ali Ameriku trenutno baca u trans jedan drugi Srbin, istog imena i sličnog prezimena. Dame i gospodo –Nikola Jović. Momak koji ima samo 19 godina i još nije završio ni srednju školu. Nedostaje mu da položi još jedan ispit preko „Zuma“ kako bi diplomirao.
Samo dan nakon što je raspametio Amere asistencijama, zakucavanjima i trojkama, sada je sve to podigao na još viši nivo.
Ubacivao je trojke sa osam metara, ponovo asistirao u stilu dvostrukog uzastopnog MVP-ja i svog zemljaka Nikole Jokića, te su mu samo dva skoka nedostajala da zabeleži dabl-dabl učinak u predsezonskom meču protiv Memfisa 111:108. Najefikasniji u Jovićevom timu bio je Dankan Robinson sa 29 ubačenih poena, dok je kod Memfisa bolji od ostalih bio Dilon Bruks sa 18 poena.
Još jednom je bivši as Mege raznovrsnost u igri, čime se ozbiljno nameće treneru Eriku Spolstri za mesto u timu pred start sezone koji je zakazan za deset dana.
Iako ima samo 19 godina Nikola Jović se ne libi da se nadmudruje sa "aždajama" iz najjače košarkaške lige, a situacije rešava izuzetno efikasno i sa stilom.
Supertalentovani Srbin o kojem će košarkaški svet i NBA liga verovatno tek da bruje postigao je tri trojke protiv Memfisa, a jedna je bila sa osam metara! Tim sa Floride je posle trijumfa nad Bruklin, savladao i Memfis, a do početka sezone ostala su mu još dva prijateljska susreta, pa će to biti nova prilika za Nikolu Jovića da dodatno popravi utisak i natera Spolstru da računa na njega na startu sezone u kojoj Golden Stejt brani titulu, a Nikola Jokić MVP priznanje.
Inače Jokića ponovo zbog povrede nije bilo u porazu Denver Nagetsa od Čikabo BUlsa rezultatom 131:113.
Somborac ima problema sa povredom skočnog zgloba, situacija nije alarmantna, ali u klubu su iz predostrožnosti odlučili da dodatno odmori pred početak sezone.
Košarkaši Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2022
SPORT
Partizan dobio „šamar“ u Berlinu – Albina stotka ugasila crno-bele
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2022
SPORT
Partizanov košmarni povratak u Evroligu /video/
Drejmond Grin - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2022
SPORT
Objavljen šokantan snimak tuče saigrača – nokaut za „bezobrazluk“ /video/
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2022
SPORT
„Nikola je mađioničar“ – prvi čovek NBA lige oduševljen Jokićem
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala