Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Nije se rodio srpski vođa koji bi prihvatio poniženje koje nam je upravo Evropa servirala – niti će!

CC BY-SA 3.0 / Wikipedia/Nikola Smolenski / Spomenik Karađorđu i Hram Svetog Save
Spomenik Karađorđu i Hram Svetog Save - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2022
Pratite nas
Kako bi se zvao čovek koji bi pristao da mu lokalne siledžije oduzmu deo porodice, pola kuće i bogatog imanja, a da zauzvrat dobije kovertu punu para i zagarantovano mesto u njihovom separeu noćnog kluba.
Postoji li uopšte karakterna crta koja bi mogla da opiše domaćina koji bi strancima predao najlepše voćnjake i vinograde, sve sa rođakama lepoticama koje bosonoge gacaju grožđe, kako bi za sebe pridobio povoljan keš kredit i povremeno suvozačevo sedište u skupocenoj limuzini.
Ima li ime za osobinu nekog komšije, brata, sunarodnika, koji bi potpisao da bahati moćnici bagerima sravne sa zemljom crkvu i zvonik kako bi on za sebe obezbedio tapšanje po ramenu i poziciju u njihovom „elitnom“ društvu.
Da li je ikada, bar u epskim pesmama ili antičkim dramama, opevan moralni izbor nekog čoveka koji se odriče grobova svojih predaka, svetitelja i osnivača, da bi postao vlasnik nekog šljaštećeg kazina ili perverzno obojenog bordela.
Kako pronaći adekvatan epitet za nekoga ko odluči da proda i uništi svoje porodične albume, uspomene, relikvije i sve kodove svog postojanja da bi dobio kristalnu čašu šampanjca, porciju kavijara, ljutu bavarsku kobasicu i polutvrdi francuski sir Morbier.
Šta je ovde ustvari tema?
Predsednik Aleksandar Vučić otkrio je danas da je Srbija od zvaničnog Pariza i Berlina dobila zvaničnu ponudu da se odrekne Kosova i Metohije i da pristane da lažno Kosovo postane članica Ujedinjenih nacija, a da će kao nadoknadu dobiti ubrzano članstvo u Evropskoj uniji.
Srbija je znači i definitivno suočena sa stavom starih i velikih evropskih nacija koje se prema njoj danas ponašaju gore od pijačarskih preprodavaca i jajarskih trange-frange prevaranata.
Srbija je, znači, suočena sa planom Pariza i Berlina koji toliko vređa dostojanstvo i elementarni nivo časti da je čak i nas koji slušamo sadržaj „korektnog predloga“ sramota koliko su se nisko sunovratili.
Srbija, znači, definitivno vidi kao na dlanu da bi odustajanjem od Kosova, ne samo izvršila nacionalno samouništenje, već bi mogla da postane član družine koja je toliko posrnula da na taj dobrovoljni i totalni nestanak prisiljava i druge narode.
Gubili su Srbi i ratove i ljude i teritorije, ali nemaju Srbi ni u istoriji ni u narodnoj poeziji takve domaćine, lidere i vođe koji će predati decu, familiju, vinograde, manastire, da bi prešli na stranu silnih i da bi dobili zaponjak od pečenog jagnjeta ili trticu od piletine.
Nije se takav srpski predvodnik rodio, niti će.
Za osobinu nekog ko bi tako nešto uradio, ne postoji ni reč u srpskom jeziku.
To je čak gore i od izdaje.
Strah - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2022
SRBIJA
Zapad rešio da siluje Srbiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala