- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Odbacujemo neiskrenu rezoluciju Saveta UN za ljudska prava

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2022
Pratite nas
Rusija odlučno odbacuje rezoluciju Saveta UN za ljudska prava i ignorisaće i specijalni mehanizam koji je uspostavio Savet i odbija saradnju sa njim, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.
Na inicijativu 26 država EU danas je na sednici Saveta UN za ljudska prava odobren nacrt rezolucije „Situacija u oblasti ljudskih prava u Rusiji“.

„Rusija odlučno odbacuje usvojenu rezoluciju i neiskrene optužbe sadržane u njoj, ignorisaće specijalni mehanizam i odbija saradnju s njim“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Rezolucija je, kako se navodi, zasnovana na poznatim insinuacijama o „progonu“ predstavnika civilnog društva u Rusiji, „aktivista, boraca za ljudska prava“, seksualnih manjina.
Zabrinutost izneta u izveštaju nemaju veze sa stvarnim stanjem stvari i ne može da budu osnova za uspostavljanje funkcije specijalnog izvestioca za Rusiju što je konačni rezultat tog antiruskog izveštaja, ističu u Moskvi.
„Radi se o pokušaju stvaranja još jedne poluge pritiska na Rusiju, a ovu inicijativu doživljavamo kao novi pokušaj da se Rusija kazni zbog toga što vodi nezavisnu spoljnu i unutrašnju politiku“, zaključaju u Ministarstvu.
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Zaharova: Izveštaj UN o ljudskim pravima u Ukrajini jednostran, tražimo oštru osudu zločina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala