- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Estonija: Čestitamo ukrajinskim specijalcima zbog eksplozije na Krimskom mostu

© Sputnik / Mihail VoskresenskiйZastava Estonije
Zastava Estonije - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2022
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Esotnije Urmas Rejnsal čestitao je ukrajinskim specijalcima za koje je rekao da su „verovatno odgovorni za operaciju dizanja u vazduh kamiona na Krimskom mostu“.
„Estonija bezuslovno pozdravlja to i čestita ukrajinskim specijalnim jedinicama koje verovatno stoje iza te operacije“, rekao je on.
Estonski ministar je podsetio i da su kijevske vlasti još odavno govorili da je Krimski most moguća meta njihovog napada.
Podsetimo, na krimskom mostu eksplodirao je kamion usled čega su se zapalile cisterne sa gorivom u okviru vozne kompozicije koja je u tom trenutku prolazila. Usled eksplozije došlo je do obrušavanja dva kolovozna dela, dok plovni lukovi mosta nisu pretrpeli nikakva oštećenja.
Inače, Krimski most dug 19 kilometara, koji povezuje Krasnodarski kraj na ruskom kopnu s Krimom, najduži je most u Evropi i važna je saobraćajna arterija. Otvoren je sredinom maja 2018. godine i ubrzo je postao pokretač ekonomije na tom ruskom poluostrvu i magnet za turiste. Namenjen je za automobilski i železnički saobraćaj, a dnevno po njemu pređe i preko 38 hiljada automobila. Sam most i prilazni putevi ka njemu deo su ruskog autoputa A290 Kerč−Novorosijsk, odnosno R260 „Tavrida” Kerč−Simferopolj−Sevastopolj.
Savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2022
RUSIJA
Ukrajina priznala da je odgovorna za napad na most: „Sve što je nelegalno treba biti uništeno“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala