- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Eksplozija na Krimskom mostu – akt međunarodnog terorizma iza kog stoji Zapad

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaIncident na Krimskom mostu
Incident na Krimskom mostu - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2022
Pratite nas
Eksplozija na Krimskom mostu je akt međunarodnog terorizma iza kog stoji Zapad a Ukrajinci su izvršioci, smatra stručnjak za terorizam Dževad Galijašević.
Jutros je na Krimskom mostu eksplodirao kamion usled čega se zapalilo sedam cisterni sa gorivom u okviru vozne kompozicije koja je u tom trenutku prolazila. Prema preliminarnim podacima troje ljudi je poginulo, a predsednik krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov izjavio je da su za eksploziju na Krimskom mostu odgovorni „ukrajinski vandali“.

Međunarodni terorizam – najvažniji zapadni resurs

Galijašević dodaje da je bilo očekivano, sa dobrovoljcima i načinom na koji ukrajinska vojska koristi zapadne resurse, da će i „međunarodni terorizam kao najvažniji zapadni resurs“ biti iskorišćen u sukobima.
Ne postoji nijedna teroristička organizacija u svetu a da nije napravljena uz pomoć zapadnih službi, pre svega američkih, a zatim i britanskih a ponegde i francuskih i zato je bilo očekivano da se teroristi grupišu na teritoriji Ukrajine pripremajući se za ofanzivna dejstva.
„S obzirom da je Rusija specijalnom operacijom preduhitrila ta ofanzivna dejstva, ovi resursi se sad koriste za izvođenje terorističkih akcija.“

Rusija mora adekvatno odgovoriti.

Galiješavić dodaje da Rusija vodeći specijalnu operaciju uvek u prvi plan stavljala zaštitu civila i infrastrukture, ali nažalost, tako se ne može voditi rat kad protiv sebe imate „najzloćudniju vojnu integraciju“ – NATO.
Jer ovo je rat koji vodi NATO protiv Rusije koristeći ljudske i druge resurse Ukrajine a zauzvrat obezbeđuje Ukrajincima materijalno-tehničke resurse, obaveštajne podatke, finansije kao i terorističke grupe za izvođenje ratnih operacija u pozadini, naglašava Galijašević.
„Dakle, ovo jeste globalni rat Zapada protiv Rusije u pokušaju da se Rusija fragmentira. Taj rat bi se svakako vodio, krenuo bi ofanzivnim dejstvima iz Ukrajine da Rusija nije krenula na vreme, ali u odgovoru na ovakvu vrstu rata Rusija je morala sravniti sa zemljom simbole onoga protiv čega se bori“.
Voz preko Krimskog mosta - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO Sprečen teroristički napad u Hersonu; Uspostavljen železnički saobraćaj na Krimskom mostu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala