- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Stejt department o direktnom učešću u rusko-ukrajinskom sukobu: Nećemo slati naše vojnike u Ukrajinu

© AP Photo / Luis M. AlvarezStejt department
Stejt department - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države neće direktno učestvovati u sukobu u Ukrajini, izjavio je zamenik šefa pres službe Stejt departmenta Vedant Patel.

„Predsednik Džozef Bajden i državni sekretar Entoni Blinken jasno su stavili do znanja da do sada nije došlo do direktnog napada na SAD ili naše saveznike, mi se nećemo direktno uključivati u ovaj sukob, ni posredstvom slanja američkih vojnika, ni napadom na ruske snage“, istakao je Patel na brifingu, komentarišući poziv ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog da NATO preventivno napadne Rusiju.

Ambasador Rusije u Londonu Andrej Kelin izjavio je prethodno da je London protiv zvaničnog učešća u sukobu u Ukrajini i da britanska vlada to neće dopustiti, bez obzira na sve veći broj britanskih plaćenika u Donbasu i finansijsku podršku Kijevu koja se nastavlja.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov istakao je da izjava Zelenskog o preventivnom napadu na Rusiju govori o njegovom moralnom stanju i ističe ispravnost Putinove odluke o pokretanju specijalne operacije u Ukrajini. Prema njegovim rečima, Rusija ne može da ignoriše izjave Zelenskog i poziva i lidere drugih zemalja na to.
Zamenik šefa ruske delegacije na sednici Prvog komiteta Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Konstantin Voroncov naglasio je da je izjava Zelenskog neadekvatna i neprihvatljiva i da će Moskva pratiti kako će njegovi zapadni pokrovitelji reagovati na njegove reči.
Prethodno je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio da NATO treba da nanese „preventivne“ udare na Rusiju, a ne da „čeka ruske nuklearne udare“.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2022
RUSIJA
Lavrov o izjavi Zelenskog: Kijev stvara rizike od primene oružja za masovno uništenje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala