- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ruska vojska: Ofanziva propala - Ukrajinci izgubili preko 300 ljudi u pravcu Nikolajev-Krivi Rog

© Ministarstvo odbrane RusijeRuski tenkovi na vežbi Istok
Ruski tenkovi na vežbi Istok - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2022
Pratite nas
U pravcu Nikolajev-Krivi Rog za dan je likvidirano preko 300 ukrajinskih vojnika, sedam tenkova i 13 oklopnih vozila, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Kako je precizirano, do pet ukrajinskih bataljonskih grupa bezuspešno je pokušalo da izvede ofanzivu na Pjatihatki, Sadok, Iščenku i Bezimeno u Hersonskoj oblasti i Ternove Pode u Nikolajevskoj oblasti.
„Odlučnim akcijama ruskih trupa odbijeni su svi napadi Oružanih snaga Ukrajine i stranih plaćenika. Protivnik je odbačen na prvobitne položaje. Tokom borbenih dejstava u području Pjatihatke u Hersonskoj oblasti poražena je četa taktičke grupe ukrajinske 60. pešadijske brigade“, saopštio je ruski vojni resor.
Oružane snage Rusije odbile su sve napade ukrajinske vojske u pravcu Kupjanska. Tom prilikom je likvidirano preko 80 ukrajinskih vojnika i nemački samohodni artiljerijski sistem koji koristi municiju velike preciznosti.
U pravcu Kupjanska protivnik je preduzeo neuspešan pokušaj ofanzive u pravcu Peršotravnevog, Kislovke, Tabajevke, Berestovog.
U pravcu Krasnog Limana, prilikom prelaska reke Žerebec, likvidirano je preko 30 ukrajinskih vojnika, ofanziva je sprečena.
Ruska avijacija je izvela napade na položaje ukrajinske vojske u DNR i tom prilikom je likvidirano preko 100 ukrajinskih vojnika i 12 jedinica vojne tehnike.
Preciznim napadom ruske avijacije u Hmeljničkoj oblasti uništene su radionice za popravku raketno-artiljerijskog naoružanja u fabrici „Šepetovski“.
U Hersonskoj oblasti oboreni su 21 projektil ispaljen iz višecevnih raketnih bacača „Himars“ i „Oljha“, kao i četiri protivradarske rakete „Harm“.
Ruska vojska je u toku proteklog dana oborila jedan ukrajinski helikopter Mi-8 u DNR i četiri bespilotne letelice u DNR i Zaporoškoj oblasti.
Ruska avijacija je uništila šest komandnih mesta ukrajinske vojske, kao i dva skladišta municije u području Zaporožja.
Tenk T-72 u DNR - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO EU izdvaja još dve milijarde pomoći Kijevu; Energodar bez struje nakon ukrajinskog granatiranja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala