- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Crnogorska vlada: Abazović imenovao šest savetnika, a imao pravo na 12

© Tanjug / MILOS MILIVOJEVICDritan Abazović
Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2022
Pratite nas
Vlada Dritana Abazovića objavila je da je premijer Dritan Abazović imenovao šest savetnika i šefa kabineta, iako je u skladu sa Pravilnikom imao pravo na 12 imenovanja, 10 savetničkih i po jedno mesto šefa kabineta i njegovog zamenika.
Crnogorska vlada objavila je koliko premijer Dritan Abazović ima savetnika, posle pisanja pojedinih medija o zapošljavanju u njegovom kabinetu tokom tehničkog mandata vlade.
Iz crnogorske vlade navode da je na poslednjoj sednici usvojena izmena Pravilnika o sistematizaciji i unutrašnjoj organizaciji Kabineta predsednika vlade, kako bi bila usklađena sa Uredbom o organizaciji i načinu rada državne uprave.
„Pre navedenih izmena Pravilnika broj sistematizovanih radnih mesta u Kabinetu predsednika Vlade bio je 124, a izmenjenim Pravilnikom nakon preuzimanja dela službenika u Ministarstvo evropskih poslova taj broj je smanjen na 44. Budući da je došlo do veliki organizacionih izmena, Kabinet je u izmeni pravilnika sistematizovao tri službenička mesta - savetnik u Kabinetu i jednog samostalnog referenta“, navodi se u saopštenju.
Kako se pojašnjava, „savetnik u Kabinetu“ nije isto zvanje kao i „savetnik predsednika Vlade“ koji je javni funkcioner i imenovano lice, već „savetnik u Kabinetu“ predstavlja službenika Kabineta predsednika Vlade koji obavlja stručne i administrativne poslove.
„Radi uporedbe, napominjemo da je predsednik 40. Vlade Milo Đukanović imenovao 9 savetnika i šefa kabineta, predsednik 41. Vlade Duško Marković 9 savetnika, šefa kabineta i zamenika, te da je predsednik 42. Vlade Zdravko Krivokapić tokom mandata imenovao 12 savetnika, šefa kabineta i njegovog zamenika, ukupno 14. Predsednik Vlade Dritan Abazović imenovao je 6 savetnika i šefa Kabineta, od kojih nijedan nije imenovan tokom tehničkog mandata“, navodi se u saopštenju crnogorske vlade.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala