- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đokovićeve misli lete u Australiju: Čekam i želim da igram

© AP Photo / Ariel SchalitNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 06.10.2022
Pratite nas
Novak Đoković će posle turnira u Astani kako trenutno stoje stvari igrati u Parizu i verovatno Torinu, a onda ponovo sledi neizvesnot oko odlaska u Australiju početkom godine. Ipak, posle navoda da će mu se ukinuti zabrana i da će moći da igra na prvom Grend slemu u godini srpski as još jednom je istakao kako je to njegova velika želja.
Nakon što se Kreg Tajli, direktor Australijan Opena oglasio i poručio da će turnir ugostiti sve najbolje tenisere sveta, javnost je to razumela kako prekriven znak da će i Novaku Đokoviću biti dozvoljeno da igra u Melburnu.
Problem pravi trogodišnja zabrana ulaska u zemlju koju je Novak dobio nakon deportacije, međutim promenom vlasti nagovešteno je da će ona biti ukinuta.
Posle prve pobede u Astani Novak je objasnio kako izgleda procedura za odlazak u Mleburn.
„Još uvek čekam vesti da moja zabrana bude uklonjena, mislim da imam zabranu putovanja 3 godine zbog ranijih okolnosti ove godine. Kada se to ukloni, moram da se prijavim za vizu. Želim da idem i želim da igram tamo“, jasno je istakao još jednom Đoković.
Kako se bliži kraj aktuelne sezone koliko god Novakove misli bile fokusirane na Astanu, a potom Masterse u Parizu i Torinu, srpski as sve češće govori o Australiji.
Novak na prvom Grend slemu ima devet trofeja i želi šansu da se bori i za desetu titulu.
Šansa je sve bliža jer Entoni Albanez koji je nasledio Skota Morisona na mestu premijera ima daleko više poštovanja prema Đokoviću i kako prenose australijske vesti ima nameru da se pozabavi ukidanjem zabrane.
U tome mora da sarađuje sa novim ministrom za imigracije Andrju Džajslom, takođe čovekom koji nije ni nalik Aleksu Hoku koji je Novaku i zagorčao sezonu.
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2022
SPORT
Kecmanović naterao Japanca da baci „oružje“ /video/
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2022
SPORT
Teren spor, Nole kao munja: „Veliko samopozdanje, znam šta treba da radim“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2022
SPORT
Đoković kao furija – pobeda za 62 minuta!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala