- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dva srpska kluba, srpski predsednik: Počinje istorijska Evroliga!

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaška lopta
Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920, 06.10.2022
Pratite nas
Nova sezona Evrolige, najjačeg košarkaškog takmičenja u Evropi, počinje večeras i prema svim najavama mogla bi da bude uzbudljivija nego ikad, posebno kad su u pitanju navijači iz Srbije. Nastupaće Crvena zvezda i Partizan, a prvi čovek takmičenja je niko drugi do Dejan Bodiroga.
Bodiroga je nasledio Đordija Bertomeua i sada kreće nova era Evrolige.
Crvena zvezda i Partizan predstavljaće region u elitnom takmičenju, igraće se večiti derbi u Evroligi, pošto su posle suspenzije ruskih klubova (CSKA, Zenit, Uniks), crno-beli dobili specijalnu pozivnicu.
Efes, predvođen Vasilijem Micićem, pokušaće da osvoiji treću uzastopnu titulu, što je u novijoj istoriji uradila samo Jugoplastika, a prema prognozama najveći rivali za titulu biće im Real Madrid, Barselona sa Nikolom Kalinićem, Fenerbahče sa Nemanjom Bjelicom, Makabi, a možda i Virtus, povratnik u elitno društvo, na čelu sa Milošom Teodosićem.
Biće zanimljivo videti kako će Dejan Radonjić predvoditi Panatinaikos u elitnom društvu, a naravno, nikada se ne sme otpisati ni drugi grčki velikan, Olimpijakos.
Na startu sezone Efes dočekuje Crvenu zvezdu.
„Istovremeno najteža i najlakša utakmica za nas. Igramo protiv dvostrukog uzastopnog šampiona Evrope, da nije bilo sezone koja je prekinuta zbog korone verovatno i triput vezano bi bili prvaci... Na svoj fenomenalan roster dodali su još i Klajburna, Žižića i Polonaru, imaju fenomenalan tim, pokriven na svim pozicijama. Samim tim i ove godine biće favoriti za najviše domete“, poručio je trener crveno-belih Vlade Jovanović.
Partizan gostuje Albi iz Berlina, a prvi večiti derbi u Evroligi odigraće se 8. decembra u Štark areni, a domaćin će biti Partizan.
„Igramo protiv tima koji je prvenstvo Nemačke počeo sa dve dobre utakmice. Imaju atuomatizme, igraju sa dosta izmena, godinama su zajedno. Znaju kako da reaguju i u napadu i odbrani. Imaju jednog izuzetnog igrača, a to je Luk Sikma. On je čovek koji odlučuje o dosta stvari na terenu. Imaju zaista dobre igrače, možda nisu svi toliko poznati košarkaškoj javnosti, ali su izvanredan tim", rekao je Željko Obradović pred meč u Berlinu.
Ljubitelji košarke, zavalite se u fotelje i uživajte u sezoni.
Raspored prvog kola:
Četvrtak
Panatinaikos - Real Madrid (20.00)
Asvel - Olimpija (20.00)
Makabi - Žalgiris (20.05)
Bajern - Fenerbahče (20.30)
Valensija - Baskonija (20.30)
Petak
Efes - Crvena zvezda (19.30)
Alba - Partizan (20.00)
Barselona - Olimpijakos (20.30)
Virtus - Monako (20.30)
Nekad bilo: Svetski šampioni u košarci 2002. godine - reprezentacija Jugoslavije - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2022
SPORT
Bodiroga ukazao na problem: „Rešavali smo stvari u kući, sada se to nije desilo“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala